«Πλάγιασε» και δε ξηλώθηκε ο φάρος στη Ραψάνη

 «Πλάγιασε» και δε ξηλώθηκε ο φάρος στη Ραψάνη

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου, που καθ’ όλη την εβδομάδα είναι ο επικεφαλής της διοικήσεως του δήμου, λόγω απουσίας της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα στην Κίνα. Ο κ. Φιλόσογλου αναφέρθηκε σε θέματα τοπικής επικαιρότητας από τα οποία φυσικά ξεχώρισε η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η πόλη και τα δημοτικά της διαμερίσματα, κατά το διήμερο της ισχυρής βροχόπτωσης.

Κατά τον κ. Φιλόσογλου το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε το Σάββατο στο ρέμα της Νέας Καρβάλης το οποίο κινδύνευσε με υπερχείλιση. Ήταν όμως ένα πρόβλημα που τελικά δεν εξελίχθηκε σε κάτι σοβαρότερο. Επί της ευκαιρίας, άσκησε κριτική σε πολίτες της Νέας Καρβάλης που έριξαν μπάζα στο ρέμα. Μικρής έκτασης εισροή νερών από τη βροχή διαπιστώθηκε στο νηπιαγωγείο της Νέας Καρβάλης, πρόβλημα όμως που λύθηκε.

Σχετικά με το πλημμυρισμένο γήπεδο μπάσκετ του 3ου λυκείου, στην περιοχή της περιμετρικής οδού, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι το πρόβλημα οφείλονταν στο γεγονός ότι δεν είχαν καθαριστεί τα λούκια της στέγης του κτηρίου. Η ευθύνη, είπε, είναι μικτή και αφορά στο προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας και στους χρήστες, εννοώντας το σχολείο αλλά το σωματείο που χρησιμοποιεί το γήπεδο. Η αποκατάσταση ήταν άμεση, ωστόσο υπενθύμισε ότι όσοι χρησιμοποιούν τέτοια γήπεδα και ανάλογες εγκαταστάσεις, οφείλουν να ελέγχουν την κατάσταση όλων των δικτύων σε περίπτωση ισχυρής βροχής.

Τέλος, ο Γιώργος Φιλόσογλου έδωσε διαφορετική εξήγηση στο πρόβλημα που υφίσταται στο λιμενικό δημοτικό έργο της Ραψάνης. Όπως εξήγησε, ο φάρος δε ξηλώθηκε από το νοτιά αλλά «πλάγιασε». Προφανώς υπάρχει πρόβλημα στη βάση του γι’ αυτό και δεν άντεξε.

Διαβάστε επίσης