• 6 Μαΐου 2024,

Πλατεία Καπνεργάτη: Τα έργα επεκτάθηκαν, η κίνηση λιγόστεψε!

 Πλατεία Καπνεργάτη: Τα έργα επεκτάθηκαν, η κίνηση λιγόστεψε!

Ακόμη λιγότερη είναι από χθες η κίνηση πάσης φύσεως οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη.

Τα εκτελούμενα έργα επεκτάθηκαν στη συμβολή των οδών Κασσάνδρου και Αβέρωφ. Η κυκλοφορία σε αυτό το σημείο απαγορεύτηκε μιας και η περιοχή αποκλείστηκε. Έτσι όσα οχήματα «κατεβαίνουν» την οδό Δαμιανού έχουν υποχρεωτική πορεία προς την οδό Κύπρου, στην οποία η κίνηση θα αυξηθεί αρκετά.

Όσα οχήματα μπαίνουν από τη Βενιζέλου στην οδό Αβέρωφ (κινούμενα προς πλατεία Καπνεργάτη) κυκλοφορούν για λίγο, θέλουν – δε θέλουν ξαναβγαίνουν στην οδό Βενιζέλου. Η πεζοδρόμηση που είναι ο βασικός στόχος του συνολικού έργου επιτυγχάνεται, λόγω της εκτεταμένης κατασκευής του.

Ουσιαστικά στην περιοχή θα μπαίνουν μόνο τα Ταξί ώστε να βρεθούν στην πιάτσα τους. Όλη αυτή η αλλαγή που ήταν αναμενόμενη και προβλεπόμενη, δημιουργεί πίεση στο Δήμο για να βρεθεί τώρα ο νέος χώρος της πιάτσας των Ταξί. Σε συνεργασία φυσικά με τους επαγγελματίες.

Στο Δήμο Καβάλας εκτιμούν ότι η αλλαγή στα κυκλοφοριακά δεδομένα που έγινε χθες θα μπορούσε να συμβεί αργότερα. Κι αφού ολοκληρωθούν όλα τα άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο ο ανάδοχος αποφάσισε διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης