• 29 Απριλίου 2024,

Πληρωμή επαγγελματία για εργασία του 2013!

 Πληρωμή επαγγελματία για εργασία του 2013!

Σ΄ ένα δημαρχείο που ήταν γεμάτο κόσμο, χθες το μεσημέρι, λόγω της συνάντησης των Δημάρχων που επακολούθησε, όπου συζητήθηκε το θέμα των διοδίων αλλά και των πολιτικών γάμων που έγιναν ταυτόχρονα, συνεδρίασε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε από το Μάκη Παπαδόπουλο και το Θόδωρο Μουριάδη. Ένα θέμα έκτακτο ψηφίστηκε ομόφωνα. Έχει σχέση με υπηρεσία που προσφέρθηκε στο Δήμο Καβάλας, τα Χριστούγεννα του 2013 «φύλαξη του εορταστικού στολισμού και των σπιτιών, που υπήρχαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, από εταιρία σεκιούριτυ».

Εκείνη η συνεργασία με την τοπική εταιρία σεκιούριτυ δεν πληρώθηκε εξαιτίας έλλειψης των δικαιολογητικών ή κακή συνεκτίμηση των δικαιολογητικών και των προϋποθέσεων πληρωμής από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο επαγγελματίας προσέφυγε το 2015 στο δικαστήριο, ζητώντας να πληρωθεί τα χρήματα που δεν έχει ακόμη και σήμερα πληρωθεί. Η δίκη αφορά δικαστήριο τη Δευτέρα, επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός και έτσι η οικονομική επιτροπή συμφώνησε να πληρωθεί εξωδικαστικά ο επαγγελματίας, με καθυστέρηση τριών και πλέον ετών, 2.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Συζητώντας το θέμα ο Μάκης Παπαδόπουλος ζήτησε να γίνει επίπληξη στους δημοτικούς υπαλλήλους που δεν πλήρωσαν στην ώρα του τον επαγγελματία, ενώ ο Ηλίας Καλανταρίδης είπε: «Πολλές φορές η υπηρεσία έχει τόσες δουλειές που κάποια από αυτές της διαφεύγουν».

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η 12η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας, οικονομικού έτους 2017. 400.000 ευρώ συγκέντρωσε σε ειδικό κωδικό ο Δήμος Καβάλας, εισφορά σε χρήμα για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης Περιγιαλίου.

Τα χρήματα προέρχονται από τους πολίτες ιδιοκτήτες οικοπεδούχων στο Περιγιάλι, που επωφελούνται το σχέδιο πόλης. «Κι εγώ δεν περίμενα ότι θα μαζευτούν τόσα χρήματα» είπε ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης.

Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν με τμηματικές πληρωμές πολλών κατοίκων του Περιγιαλίου, τους τελευταίους μήνες. Ουσιαστικά «αποθηκεύονται» σε ειδικό κωδικό, για να χρησιμοποιηθούν σε έργα που θα γίνουνε στο Περιγιάλι. Τα έργα αυτά δε φαίνεται ν΄ αργούν, όπως είπε ο κ. Τουλκίδης. Πάντως δεν έχει αποφασισθεί πότε θα ξεκινήσουν και ποιο θα ξεκινήσει πρώτο.

Κατά πάσα πιθανότητα όποιο είναι μελετητικά ώριμο.

Ενισχύθηκε ο κωδικός για τη δαπάνη του Φεστιβάλ Φιλίππων. Φέτος το επετειακό φεστιβάλ στοιχίζει 108.000 ευρώ. Μέρος των χρημάτων – μικρό ωστόσο – προέρχεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Δεν τήρησε την υπόσχεσή της η κα Κονιόρδου, υπουργός πολιτισμού. Δεσμεύτηκε τον Απρίλιο για επιχορήγηση του φεστιβάλ με 23.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τελικά θα μπούνε στη διοργάνωση από το Δήμο Καβάλας.

Στην έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση αντίστοιχων πιστώσεων υπάρχει και έργο κατασκευής ανακαίνισης πεζοδρομίων στην οδό Φιλίππου. Η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να υπάρξει δικηγόρος του Δήμου Καβάλας για την υπεράσπιση του Ζήση Μπόνια που είναι κατηγορούμενος στο πταισματοδικείο στις 13 Ιουνίου. Κατηγορείται επειδή αδέσποτο σκυλί τον Απρίλιο του 2016 επιτέθηκε σε πολίτη και τον τραυμάτισε ελαφρά.

Όσον αφορά το πρακτικό της επαναληπτικής πλειοδοτικής φανερής προφορικής δημοπρασίας για την εκποίηση και των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και δικύκλων ομόφωνα η επιτροπή απέρριψε ένσταση επί του διαγωνισμού. Ο προσωρινός ανάδοχος θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι ν΄ αρχίσει ν΄ απομακρύνει τα αυτοκίνητα που εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους της πόλης, καθώς υπάρχει κι άλλη γραφειοκρατία που στη χειρότερη περίπτωση θα διαρκέσει ακόμη δύο μήνες.

 

Διαβάστε επίσης