• 25 Απριλίου 2024,

Πλήρωνε μ@λ@κ@ Έλληνα

 Πλήρωνε μ@λ@κ@ Έλληνα
Στην εταιρία που φτιάχνει τον μετωπικό σταθμό διοδίων στο ύψος του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης, δόθηκε λέει μια παράταση άλλων τριών μηνών, μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων του 2021 δηλαδή, για να μας ταλαιπωρήσει και ύστερα να μας φεσώσει η Εγνατία ή ο ιδιώτης που θα πάρει αυτόν τον αυτοκινητόδρομο.
Η γειτονική μας Βουλγαρία εφαρμόζει στο μεταξύ εδώ και χρόνια το ηλεκτρονικό σύστημα για τα διόδια. Δεν υπάρχει ούτε ένας σταθμός διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της γειτονικής χώρας (μετωπικός ή πλευρικός) και οι δρόμοι αυτοί είναι ελεύθεροι και ασφαλείς για όλους τους οδηγούς.
Μπορείς πλέον ηλεκτρονικά, από το σπίτι σου ή από το κινητό σου τηλέφωνο να μπεις στο σχετικό σάιτ https://web.bgtoll.bg/ (είναι και στην ελληνική γλώσσα) και να προμηθευτείς την κάρτα σου για όσο διάστημα γουστάρεις να ταξιδέψεις.
Χαρακτηριστικό για τους εκδρομείς είναι η κάρτα του Σαββατοκύριακου που κοστίζει 10 λέβα (περίπου 5 ευρώ) και ισχύει από τις 12.00 η ώρα της Παρασκευής μέχρι τις 23.59 της Κυριακής.
Υπάρχουν επίσης κάρτες για μία εβδομάδα (15 λέβα ~ 8 ευρώ), ένα μήνα (30 λέβα ~ 16 ευρώ), τρεις μήνες (54 λέβα ~ 29 ευρώ) και ένα χρόνο (97 λέβα ~50 ευρώ).
Σκεφτείτε ότι μια διαδρομή πήγαινε έλα Καβάλα – Αθήνα, σταματώντας ανά 40 περίπου χιλιόμετρα σε 15 μετωπικούς σταθμούς διοδίων (αν είναι καλοκαίρι και μπλέξεις στην Ασπροβάλτα, έχε υπομονή), κοστίζει περίπου 75 ευρώ ενώ στη γειτονική μας Βουλγαρία με 50 ευρώ μπορείς να διασχίζεις τους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας επί ένα χρόνο όσες φορές θέλεις χωρίς τις εκνευριστικές και πολυέξοδες στάσεις των μετωπικών σταθμών ανά τριάντα και σαράντα χιλιόμετρα.
Πού; Στη Βουλγαρία παρακαλώ. όπου όπως έλεγε κάποτε και ο αξέχαστος Χάρι Κλιν «με μια Kolynos βγάζεις γκόμενα».
Εμείς εδώ μετά από δέκα περίπου χρόνια και τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις ακόμη ψάχνουμε σε ποιον θα δώσουμε το «πακέτο» με την καλύτερη προμήθεια για να μας φτιάξει κάποτε τα περιβόητα -για να μη πω διαβόητα- ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια.

Διαβάστε επίσης