• 18 Μαΐου 2024,

Πληρώθηκε η αποζημίωση του «De minimis», παράπονα και ευχαριστίες αγροτών

 Πληρώθηκε η αποζημίωση του «De minimis», παράπονα και ευχαριστίες αγροτών

Πληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η αποζημίωση του προγράμματος «De minimis» στους αγρότες του Δήμου Παγγαίου.

Όπως ακριβώς είχε ανακοινωθεί ή διαρρεύσει, τα ποσά υπολογίζονται στα 150 ευρώ ανά στρέμμα. Πληρώθηκαν όλοι; Όχι, απαντούν οι εκπρόσωποι των αγροτών και οι ίδιοι οι αγρότες. Πληρώθηκαν σωστά; Όχι, εξηγούν οι ίδιοι μιας και αναφέρονται σε λάθη (που θα διορθωθούν) και παραλείψεις.

Πάντως ήταν μια προσπάθεια ενός περίπου χρόνου, που δικαιώθηκε. Όπως δικαιώθηκε. Σημειώνουμε ότι άλλοι αγρότες της χώρας τη συγκεκριμένη αποζημίωση την έλαβαν προ πολλών μηνών. Ακολούθησε μία ακόμη του ίδιου προγράμματος. Πάντα για άλλους.

Οι του Παγγαίου μάλλον δεν θα εισέπρατταν καμία αποζημίωση «De minimis». Τον Ιούνιο του 2022 υπήρξε η γνωστή ζημιά λόγω κακοκαιρίας και καταστροφή παραγωγής με αποτέλεσμα να διεκδικηθεί και αυτή η αποζημίωση.

Μέσω του δραστήριου συλλόγου τους. Μετά τις εκλογές η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Για ακόμη περισσότερες αποζημιώσεις, για μια αντιμετώπιση που θα είναι ίδια. Παντού. Στους αγρότες όλης της Βόρειας Ελλάδας, όλης της Ελλάδας


Ανακοίνωση εκπροσώπου του συλλόγου:

«Μετά από πολύ προσπάθεια και μεγάλο αγώνα του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου και των μελών του και όχι μόνο πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών τα demminimis έτους 20-21. Επιτέλους. Υπάρχουν κάποια λάθη-αδικίες σε αρκετούς παραγωγούς που δεν ξέρουμε για πιο λόγω έχουν γίνει, αν είναι θέμα ΟΠΕΚΕΠΕ ή Υπουργείου θα το δούμε.

Ο σύλλογος θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να ασκεί πίεση σε οποιονδήποτε φορέα εμπλέκεται με θέματα που αφορούν τους αγρότες του δήμου Παγγαίου. Αν και τα ποσά που δόθηκαν ήταν ψίχουλα σε σχέση με άλλους Νομούς, και αν και ήμαστε πίσω δυο χρόνια σαν Καβάλα σε τέτοιου είδους ενισχύσεις (εμείς πήραμε σήμερα για το 2020-21 και άλλοι Νομοί έχουν πάρει ήδη και το 2022) παρόλα αυτά ευχαριστούμε όποιον προσπάθησε με τον τρόπο του για την επίτευξη αυτού του στόχου. Με δυνατό Σύλλογο μπορούμε να ήμαστε μπροστά και όχι πίσω».


Γιάννης Πασχαλίδης (υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Καβάλας):

«Θεωρώ πως μόνο θετικές εντυπώσεις δημιουργεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στον αγροτικό κόσμο, και δη τους αμπελοκαλλιεργητές Παγγαίου, που περίμεναν με ανυπομονησία αυτά τα χρήματα. Χαίρομαι που η συμβολή μου υπήρξε καταλυτική σε αυτή τη προσπάθεια. Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, καθώς και τους συνεργάτες του για την αγαστή συνεργασία».


Δημήτρης Παπουτσής (υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας):

«Αν δεν είχατε καταφέρει να δημιουργήσετε αυτόν τον δυναμικό και μαζικό Αγροτικό Σύλλογο, που όμοιος του δεν υπήρξε ποτέ κατά το παρελθόν, δεν θα είχατε ποτέ εισακουσθεί από κανέναν αρμόδιο και δεν μπορούσατε να υποστηρίξετε δυναμικά και με αποτελεσματικότητα τα δίκαια αιτήματα σας…Ενότητα και αγώνας λοιπόν… Ο αγώνας, ο δικός σας αγώνας, συνεχίζεται».

Διαβάστε επίσης