• 11 Μαΐου 2024,

Πλησιάζει η ώρα των πληρωμών της μη επιστρεπτέας προκαταβολής

 Πλησιάζει η ώρα των πληρωμών της μη επιστρεπτέας προκαταβολής

Η ενημέρωση που έγινε χθες από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα δείχνει ότι πλησιάζει- επιτέλους- η ώρα των πρώτων πληρωμών για το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ειδικότερα εντός των ημερών, το αργότερο των πρώτων ημερών του Αυγούστου, φαίνεται ότι θα πληρωθούν τα χρήματα που δικαιούνται 1.500 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Οι πρώτες και οι πρώτοι που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία. Εντός του Αυγούστου θα επακολουθήσουν πληρωμές 7 ή και 8.000 δικαιούχων του προγράμματος.

Τον Σεπτέμβρη θα γίνουν νέες μαζικές πληρωμές επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Ο κ. Δέμπας ανακοίνωσε ότι άμεσα προσλαμβάνονται κι άλλοι αξιολογητές για να «τρέξουν» τη διαδικασία, η οποία εδώ και λίγο καιρό γίνεται από τον κρατικό ενδιάμεσο φορέα. Τον ΕΦΕΠΑΕ, που αντικατέστησε στο πρόγραμμα τον ΔΕΣΜΟ. «Θα τελειώσουμε ως τον Οκτώβρη» είπε χθες ο κ. Δέμπας.

Ζήτησε επίσης οι εταιρίες ή οι επαγγελματίες που έχουν εγκεκριμένες αιτήσεις, να ανεβάσουν μέσω των λογιστών τους στο πρόγραμμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου η διαδικασία να εξελιχθεί και να πληρωθούν.

Διαβάστε επίσης