Πλησιάζουν τους 85.000 οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι του Ν. Καβάλας

 Πλησιάζουν τους 85.000 οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι του Ν. Καβάλας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι του Νομού Καβάλας την περασμένη Κυριακή 2 Ιανουαρίου ήταν 84.846. Ένα ποσοστό περίπου στο 65% σύμφωνα με τον συνολικό πληθυσμό του Ν. Καβάλας.

Εξ αυτών 73.000 είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι στο χερσαίο τμήμα του νομού και 11.500 περίπου στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. Από την ίδια πηγή πληροφορούμαστε ότι οι πολίτες που έκαναν και την τρίτη δόση είναι περισσότεροι από 42.000. Οι 36.000 περίπου στο χερσαίο τμήμα του νομού και 6.000 περίπου στο νησί της Θάσου.

Η εμβολιαστική διαδικασία παρουσίασε κάμψη την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, γεγονός αναμενόμενο. Όπως άλλωστε έγινε και την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτό αναμένεται να αλλάξει και να διορθωθεί αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι περισσότεροι εμβολιασμοί που γίνονται καθημερινά στο Ν. Καβάλας είναι εμβολιασμοί της τρίτης και αναμνηστικής όπως χαρακτηρίζεται δόσης.

Την Πρωτοχρονιά στο Νομό Καβάλας δεν έγινε κανένας εμβολιασμός. Αντίθετα την Κυριακή 2 Ιανουαρίου έγιναν 748. Από αυτούς οι 200 περίπου ήταν εμβολιασμοί της πρώτης δόσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι πολλά. Με εξαίρεση (ίσως όχι οριστική) την Ξάνθη όπου ειδικά την Κυριακή 2 Ιανουαρίου ήταν μόνο 27! Και η Ροδόπη έχει αντίστοιχα λίγα κρούσματα. Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου είχε μόνο 75.

Το μήνα Δεκέμβριο στο Νομό Καβάλας σημειώθηκε ρεκόρ με 2.434 κρούσματα. Ημέρα με το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων είναι η τελευταία του 2021. Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στο Νομό Καβάλας 382 κρούσματα. Η προηγούμενη εβδομάδα είχε συνολικά 1.619, τετραπλάσια σε σχέση με την προ προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης