• 19 Μαΐου 2024,

Πλήθος ελέγχων από την αστυνομία

 Πλήθος ελέγχων από την αστυνομία

Οι περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά της Καβάλας, σε όλο το Δήμο Καβάλας, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν έγιναν από τη δημοτική αστυνομία, αλλά από την ελληνική αστυνομία. Πρόκειται για μια εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε από το καλοκαίρι του 2015, μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου του ίδιου χρόνου, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα καταστήματα του Δήμου Καβάλας.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κι επειδή αυτά είναι πολλά, οι έλεγχοι συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, οι περισσότεροι ωστόσο έχουνε ολοκληρωθεί.

Χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, ο αντιδήμαρχος Ηλ. Καλανταρίδης, είπε ότι εκείνη η εξόρμηση κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας απέδειξε ότι πολλά καταστήματα δεν είχανε άδειες, είχανε παρακάμψει τις διαδικασίες, ουσιαστικά είχαν παρακάμψει τη διαδικασία αδειοδότησης όσον αφορά το Δήμο Καβάλας.

Οι έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία έγιναν από το αστυνομικό τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Εξαιτίας των ελέγχων κατατέθηκαν 300 μηνύσεις, οι οποίες σύντομα θα αρχίζουν ν΄ απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη. Πρόκειται για περιπτώσεις όπου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είχαν άδεια λειτουργίας, άδεια μουσικών οργάνων, άδεια ΑΕΠΙ και το προσωπικό αυτών δεν διέθετε όπως ήταν υποχρεωμένο βιβλιάρια υγείας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα έκανε τους δικούς της ελέγχους η δημοτική αστυνομία, που πάντως επικεντρώθηκαν στην περιοχή των πεζόδρομων, ενώ η ελληνική αστυνομία, άρχισε από το δημοτικό διαμέρισμα της Ν. Καρβάλης, φθάνοντας μέχρι το τελευταίο χωριό του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Διαβάστε επίσης