• 19 Μαΐου 2024,

Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα των πανελλαδικών

 Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα των πανελλαδικών

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους 103.366 υποψήφιους των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων που στοχεύουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Φέτος οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από τις 69.650 θέσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με τις θέσεις σ’ αυτά να αυξάνονται κατά 1.655, σε σύγκρισή με το περσινό ακαδημαϊκό έτος.

Απόλυτα έτοιμη είναι η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως μας διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος Απόστολος Βαγενάς. Έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στα εξεταστικά κέντρα και στο μηχανικό εξοπλισμό τους, οι επιτηρητές έχουν ορισθεί και την Παρασκευή θα λάβουν την τελική ενημέρωσή τους πριν την εξεταστική αυλαία.

Ο συνολικός αριθμός των εξεταστικών κέντρων της Καβάλας δε μειώθηκε, παρά την περιορισμένη μείωση του αριθμού των υποψηφίων, διότι ορίζονται βάσει της γεωγραφικής κατανομής. Ο αριθμός θα συρρικνωθεί μόνο σε περίπτωση δραματικής μειώσεως των υποψηφίων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Καβάλας θα λειτουργήσει και ως βαθμολογικό κέντρο.

Κανένα πρόβλημα επομένως δεν υπάρχει ενόψει της εξεταστικής πρεμιέρας, επεσήμανε ο Απόστολος Βαγενάς και συμβούλευσε τους μαθητές να προσέλθουν ήρεμοι στα εξεταστικά κέντρα συμμετέχοντας στη διαδικασία. Ταυτοχρόνως με τις πανελλαδικές θα εξελίσσονται και οι ενδοσχολικές εξετάσεις των γυμνασίων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Διαβάστε επίσης