• 20 Απριλίου 2024,

Πλήθος προτάσεων προς το Αστικό ΚΤΕΛ για τα Χειμερινά του δρομολόγια

 Πλήθος προτάσεων προς το Αστικό ΚΤΕΛ για τα Χειμερινά του δρομολόγια

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας δεν ήταν σύντομη. Έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου με μόνο δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη. Και τα δύο όσο απλά φαίνονταν, τόσο περίπλοκα και ενδιαφέροντα  αποδείχθηκαν. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι προτάσεις που προώθησαν μέσω της επιτροπής- ουσιαστικά στο Αστικό ΚΤΕΛ δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής- σχετικά με τα χειμερινά δρομολόγια. Είχαν προηγηθεί προτάσεις που έφτασαν στην Επιτροπή  από την Τοπική Κοινότητα Καβάλας, η οποία είχε γνωμοδοτήσει θετικά. Και η επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για τα χειμερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ. Αυτό έγινε με ιδιαίτερες παρατηρήσεις και προτάσεις που όλες φαίνονται σωστές. Είναι στο χέρι του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας όσες μπορεί να τις υλοποιήσει.

Ζητήθηκε λοιπόν να δημιουργηθεί μία στάση των αστικών λεωφορείων κοντά στο κλειστό κολυμβητήριο για να εξυπηρετούνται οι μικροί κολυμβητές που βρίσκονται συχνά σε αυτό. Τώρα χρειάζεται να περπατήσουν αρκετά μέχρι την πιο κοντινή τους στάση. Ζητήθηκε επίσης τα δρομολόγια του Βύρωνα να συμπληρωθούν στις σχετικές πινακίδες και τα λεωφορεία να αναφέρουν και την ονομασία Καλλιθέα. « Όπως ήταν παλιά» σημείωσε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Φωτεινή Κόγια.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου ζήτησε περισσότερη ενημέρωση για τα σημεία πώλησης εισιτηρίων. Να υπάρξουν –είπε- τέτοια και στις συνοικίες, εξηγώντας ότι έτσι θα βοηθηθούν όσοι επισκέπτονται την Καβάλα. Θα μπορούν –είπε- να γνωρίζουν έγκαιρα από που θα προμηθευτούν εισιτήρια ενώ όπως τόνισε σήμερα τα αγοράζουν ακριβότερα καθώς τα προμηθεύονται από τον οδηγό του λεωφορείου. Ο Απόστολος Χρόνης συμπλήρωσε την πρόταση της κυρίας Ιωσηφίδου με την ιδέα η ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας (visitkavala.gr) που εξυπηρετεί τους τουρίστες να αναφέρει συγκεκριμένα και τα σημεία πώλησης εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ. Προτάθηκε επίσης να ξανά δοκιμαστεί το δρομολόγιο που συνδέει τη συνοικία του Αγίου Λουκά με το Νοσοκομείο.

Τέτοια γραμμή και σύνδεση υπήρχε στο παρελθόν με μικρή επιβατική κίνηση. Τώρα ο Δήμος Καβάλας προτείνει στο Αστικό ΚΤΕΛ να επανέλθει. Η  κ. Έλσα Βακιρτζή πρότεινε να υπάρχει  τουλάχιστον ένα απογευματινό δρομολόγιο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους στο τέρμα της Καλαμίτσας. Υπενθύμισε ότι με τα σημερινά δεδομένα το λεωφορείο φτάνει μέχρι τη διασταύρωση για το ξενοδοχείο Lucy. Όλες αυτές οι προτάσεις θα προωθηθούν στον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ προκειμένου όσες γίνεται να ικανοποιηθούν και να υλοποιηθούν.

Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε αλλαγές στον κανονισμό χρήσης του Κλειστού Κολυμβητηρίου.

Οι αλλαγές που εισηγήθηκε ο υπεύθυνος υπηρεσιακός παράγοντας,  αφορούν αυτούς που θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του, την εκπαίδευσή του προσωπικού σε θέματα πρώτων βοηθειών κτλ. Με αυτήν την ευκαιρία και συζήτηση οι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν ζητήματα λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου. Έλαβαν απαντήσεις από τις οποίες προκύπτει ότι το Κλειστό Κολυμβητήριο συνεχίζει να λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης ζήτησε να λειτουργούν σωστά οι πόρτες «έξοδοι κινδύνου» οι οποίες σήμερα -όπως είπε- είναι κλειδωμένες. «Μα το κλειδί είναι πάνω στην πόρτα» απάντησε ο υπεύθυνος αλλά η απάντηση δεν φαίνεται να κάλυψε τον κ. Μιχαηλίδη καθώς οι έξοδοι κινδύνου λειτουργούν χωρίς κλειδί και δεν είναι ποτέ κλειδωμένες.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την παρατήρηση ότι οι σωστές πόρτες «έξοδοι κινδύνου» που πρέπει να υπάρχουν στο Κλειστό Κολυμβητήριο πρέπει να αγοραστούν. Άρα να προϋπολογιστεί η σχετική δαπάνη .

 

Διαβάστε επίσης