«Να μην βιάζονται να κρίνουν τη νέα διοίκηση της Δημωφέλεια»

 «Να μην βιάζονται να κρίνουν τη νέα διοίκηση της Δημωφέλεια»

Την πρώτη του συνέντευξη ως αντιπρόεδρος της Δημωφέλεια έδωσε χθες στην Πρωινή ο κ. Παναγιώτης Αγγελίδης. Αφορμή η πρόσφατη ακύρωση απόφασης της προηγούμενης διοίκησης και το φυσιολογικό ερώτημα,  αν το νέο δ.σ. προσφύγει ή όχι επί της ακύρωσης. Δόθηκε ταυτόχρονα η ευκαιρία να συζητηθούν και άλλα θέματα. Θέματα της επιχείρησης και της επικαιρότητας. Το μήνυμα των δηλώσεων είναι συγκεκριμένο. Περιλαμβάνεται στη φράση «μη βιάζεστε να μας κρίνετε». Είναι ένα μήνυμα των επικεφαλής της Δημωφέλεια που μοιάζουν να το στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση. Κυρίως προς την αντιπολίτευση, η οποία έκανε ήδη κριτική στις αποφάσεις που λήφθηκαν ή πρόκειται να ληφθούν.

Ο κ. Αγγελίδης είπε αρχικά: « Η ενημέρωση μας είναι συνεχής. Επισκεπτόμαστε χώρους όπως το πυλοθεραπευτήριο, η δημοτική αγορά κτλ. Θα συναντήσουμε και θα μιλήσουμε με όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε ιδέες και προτάσεις μας». Θύμισε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε στα μέσα Οκτώβρη (καλά καλά δεν έχει ούτε έναν μήνα που ανέλαβε) και για το ότι δεν ζητήθηκε ενημέρωση από την κ. Ιωσηφίδου απάντησε: « Τι ενημέρωση να ζητήσουμε αφού στην άτυπη διαδικασία παράδοσης- παραλαβής δεν ήρθε να παραδώσει. Ούτε μια ευχή για καλή επιτυχία δεν μας έδωσε!». Ο αντιπρόεδρος της Δημωφέλεια είπε επίσης: « Ο τρόπος που η διοίκηση αντιλαμβάνεται τα πράγματα άλλαξε. Ας μη βιάζονται να μας κρίνουν. Όσα βρήκαμε σωστά φυσικά και θα τα συνεχίσουμε. Θέλουμε ουσία και δεν μας ενδιαφέρει η υπερβολή. Στα μέσα ενημέρωσης θα μιλάμε όταν υπάρχει λόγος, κυρίως αφού υλοποιούμε κάποια δράση».

Για την ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη τόνισε: «Η εξέλιξη μας στεναχωρεί. Θα δούμε τι θα κάνουμε σχετικά με το δικαίωμα προσφυγής μας σε υπερκείμενη επιτροπή. Έχουμε χρόνο στη διάθεση μας». Ο κ. Αγγελίδης άσκησε κριτική στην κ. Ιωσηφίδου που υπέγραψε τη σύμβαση του έργου τουριστικής προβολής τέλος Αυγούστου. Σημείωσε: « Αρχικά υπογράφηκε η σύμβαση ενώ η νέα διοίκηση είχε ορκιστεί κι επρόκειτο να αναλάβει καθήκοντα. Στη συνέχεια τροποποιήθηκε η σύμβαση κι ο ανάδοχος απέκτησε δικαίωμα προ πληρωμής του ποσού σε ποσοστό 20%. Το θέμα έπρεπε να το χειριστούν διαφορετικά. Εμείς θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στη σύμβαση αλλά θα αλλάξουμε κάποιες δράσεις. Δεν θα ξοδέψουμε το 1/3 του προϋπολογισμού σε ταξίδια και σε εκθέσεις. Δίνουμε προτεραιότητα στο digital marketing και στο branding». Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής του ανάδοχου (20% προκαταβολικά) άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού κι αυτό έγινε εις βάρος όσων συμμετείχαν σε αυτόν.

Για τον καλλιτεχνικό διευθυντή υποστήριξε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του Cosmopolis που θα οργανωθεί σε μια διαφορετική δομή. Θα έχει- είπε- διάρκεια όλο το έτος, σε όλη την πόλη. Εννοούσε ότι εκτός από το βασικό γεγονός θα υπάρξουν κι άλλες εκδηλώσεις το υπόλοιπο διάστημα. Εξήγησε ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα ασχολείται με το σύνολο των εκδηλώσεων και συμπλήρωσε: « Ο συγκεκριμένος που επιλέχθηκε έχει εμπειρία και θα βοηθήσει. Ακόμη και στην εξεύρεση χορηγιών». Τέλος στην ερώτηση για την ανάμιξη της Δημωφέλεια στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, απάντησε ότι ως τώρα δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Προς το παρόν, κατέληξε, τις ετοιμάζει ο Δήμος Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης