• 6 Μαΐου 2024,

Πλυντήριο την άλλη εβδομάδα !

 Πλυντήριο την άλλη εβδομάδα !

Είναι σίγουρα ο χειρότερος καύσωνας από το 1987  και όταν θα περάσει, με το καλό, θα είμαστε σε θέση να το συγκρίνουμε και να γνωρίζουμε αν είναι χειρότερος και από εκείνον.

Δεν είναι μόνο οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σε κάποιες περιοχές της χώρας και ξεπερνούν ακόμα και τους 40 βαθμούς κελσίου αλλά η διάρκεια που μπορεί να ξεπεράσει και το δεκαήμερο !!!

Η διάρκεια είναι που τον κάνει εφιαλτικό αφού αυτή η διάρκεια είναι που σε εξαντλεί.

 

Είναι η πρώτη φορά που ο ΔΕΔΔΗΕ βγάζει ενημερωτικό δελτίο για την χρήση διάφορων οικιακών συσκευών προκειμένου να αποφύγουμε την υπερφόρτωση του συστήματος και κατά συνέπεια για τις διακοπές του ρεύματος.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις οδηγίες θα πρέπει μέχρι και την Πέμπτη να κρατήσουμε στο off τα μεσημέρια και από τις 18:00 μέχρι και τις 22:00 πλυντήρια πιάτων και ρούχων καθώς και θερμοσίφωνες αλλά και φούρνους.

Αν δεν θέλουμε να έχουμε δυσάρεστες διακοπές ρεύματος θα πρέπει να τηρήσουμε αυτές τις οδηγίες γιατί κανείς δεν θέλει φαντάζομαι να ζήσει ένα βράδυ, αυτή την περίοδο, χωρίς κλιματιστικό.

 

Και ενώ σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι ο καύσωνας θα αρχίσει να χαλαρώνει από την Πέμπτη για την Καβάλα η Παρασκευή θα είναι εξίσου μία πολύ ζεστή ημέρα με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου.

Καταλαβαίνετε ότι για εμάς η λήξη του συναγερμού θα έρθει μετά την Παρασκευή.

Ο Καλλιάνος ο μετεωρολόγος είπε ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Από τους 37 θα πέσουμε στους 33 και περίπου θα πανηγυρίζουμε !

 

Είμαστε πλέον στην εξελισσόμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Από εδώ και πέρα, θα περιμένουμε πιο συχνά ακραία φαινόμενα.

Αυτή η δήλωση ανήκει στον  γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και εθνικό εκπρόσωπο για την Κλιματική Αλλαγή καθηγητή Χρήστο Ζερεφό.

Σύμφωνα με τα δικά του μοντέλα αν δεν αλλάξει κάτι και συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η κλιματική αλλαγή τις επόμενες δεκαετίας θα έχουμε στην Ελλάδα ερημοποίηση αρκετών περιοχών κυρίως στη Νότια Ελλάδα.

Αυτά τα φαινόμενα του καύσωνα είναι σίγουρο ότι από εδώ και στο εξής θα τα βλέπουμε πιο συχνά από ότι στο παρελθόν.

 

Τέλος αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει είναι ότι γενικότερα μπαίνουμε σε μία περίοδο με ακραία καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Μπορεί τώρα να μας απασχολούν οι καύσωνες αλλά τον χειμώνα θα μας απασχολούν άλλα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης