Αρκετά σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νέστου. Είχε προηγηθεί συζήτηση για την οικονομική ενίσχυση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κεραυνού Πέρνης. Όταν η συζήτηση τέλειωσε (χωρίς η απόφαση να ικανοποιεί τους παρόντες εκπροσώπους του συλλόγου), άνδρας που είναι παράγοντας στην ίδια ποδοσφαιρική ομάδα πλησίασε τον Δήμαρχο. Άπλωσε το χέρι του και τον έπιασε κοντά στον γιακά, η ενέργεια του ήταν κάτι περισσότερο από χειρονομία ενώ ταυτόχρονα του μιλούσε έντονα. «Μ’ έπιασε από το μανίκι» είπε πριν λίγο στην Πρωινή ο κ. Τσομπανόπουλος. «Έκανε χειρονομίες, αν τον ακούμπησε δεν το ξέρω» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γαβριηλίδης.
Οι διάλογοι μετά το επεισόδιο
«Κύριε πρόεδρε, ποιος είναι αυτός;» αντέδρασε ο κ. Τσομπανόπουλος και ουσιαστικά ζήτησε την βοήθεια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νίκος Γαβριηλίδης γνώριζε τον άνδρα και του είπε: « Τι είναι αυτά που κάνεις; Διετέλεσες και δημοτικός σύμβουλος…». «Δεν είσαι σε καφενείο» είπε επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Το συμβάν έγινε αντιληπτό με μικρή καθυστέρηση από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους. Υπήρξε ελαφρώς καθυστερημένη αντίδραση τους, μια γυναίκα φώναξε: « Τι είναι αυτά; Τραμπουκισμοί και απειλές;». Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Περικλής Αμπεριάδης είπε: «Σε λίγο θα μας δέρνουν…». Ο Δήμαρχος επανήλθε: «Έτσι έμαθαν. Κάποιοι τους έχουν γαλουχήσει έτσι».
Αμέσως μετά ζητήθηκε να καταδικαστεί το περιστατικό. Ο κ. Μιχαηλίδης ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας μίλησε στον Δήμαρχο. Του απάντησαν ότι υπήρξε και χειρονομία. «Αν υπήρξε χειρονομία, αυτή είναι καταδικαστέα» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Κατόπιν τούτου το περιστατικό καταδικάστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων. Δείτε το στιγμιότυπο στο βίντεο της συνεδρίασης , στη 1 ώρα και 13 λεπτά. Η διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=fDJl2_YJsq8&feature=share
*Ο πρόεδρος του Κεραυνού Πέρνης ισχυρίστηκε στην Πρωινή ότι ο παράγοντας της ομάδας μόνο μίλησε προς τον κ. Δήμαρχο και δεν τον ακούμπησε καθόλου. Η ομάδα θα εκδώσει ανακοίνωση μάλλον το απόγευμα.

