• 19 Απριλίου 2024,

Ποινές όπως πρωτόδικα στο Τριμελές: Κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ, οδήγηση σε κατάσταση μέθης

 Ποινές όπως πρωτόδικα στο Τριμελές: Κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ, οδήγηση σε κατάσταση μέθης

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας εκδικάστηκαν αρκετές υποθέσεις μετά από έφεση, πλην όμως οι κατηγορούμενοι σε αρκετές περιπτώσεις ούτε αθωώθηκαν αλλά ούτε μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή τους. Ήταν η φύση των συγκεκριμένων υποθέσεων τέτοια που το δικαστήριο επανέλαβε τις αρχικές ποινές.

Υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον άνδρα, για επεισόδιο με την εν διαστάσει σύζυγο του. Ο κατηγορούμενος δεν ήταν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης. Αρνήθηκε την κατηγορία, περιέγραψε διαφορετικά το επεισόδιο της δικογραφίας. Μια αντιδικία που όπως σημειώθηκε, άρχισε το 2013 και με διάφορες υποθέσεις συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή. Όπως πρωτόδικα. Στην αποχώρηση από την αίθουσα σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον συνήγορο υπεράσπισης και τους συγγενείς της μηνύτριας. Αυτό έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Υπόθεση οδήγησης σε κατάσταση μέθης. Κατηγορούμενη γυναίκα. «Το τερματήσατε…» είπε για την ένδειξη της μέτρησης ο Πρόεδρος του δικαστηρίου. «Έτυχε. Ήταν καρφωτή» απάντησε η κατηγορούμενη. «Με ,245 αλκοόλ στο αίμα δεν καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε» επέμενε ο Πρόεδρος. Η απόφαση ίδια με την πρωτόδικη. Πρόστιμο 1.200 ευρώ. Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 4 μήνες. Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή. «Είμαι ήδη 6 μήνες χωρίς δίπλωμα, αν χάσω τις πινακίδες θα είναι για ‘μενα καταστροφή» πρόλαβε να πει η κατηγορούμενη πριν επικυρωθεί η ποινή. Η φράση της αυτή δεν επηρέασε την κατάληξη της δίκης.

Υπόθεση κλοπής προϊόντων από ράφια σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Δήμου Νέστου. Κατηγορούμενοι άνδρας και γυναίκα, πρώην αρραβωνιασμένοι μεταξύ τους. Κατηγορηματικός στην κατάθεση του ο υπεύθυνος της επιχείρησης, αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά κλοπής προϊόντων τον Νοέμβρη του 2016. Το πρώτο μάλιστα είχε βιντεοσκοπηθεί από κάμερα κινητού τηλεφώνου. Στο δικαστήριο μόνο η γυναίκα κατηγορούμενη.

Είχαν κλέψει: την πρώτη φορά 8 τεμάχια μέλια αξίας 100 ευρώ περίπου, τη δεύτερη φορά 4 λίτρα λάδι και συσκευασμένο καφέ εσπρέσο. Ο υπεύθυνος κατέθεσε ότι τα λάδια ήταν κρυμμένα στο παντελόνι του κατηγορούμενου και ο καφές στο κολάν της γυναίκας. Ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε ότι είναι γείτονας της γυναίκας, που είπε ότι είναι καλός άνθρωπος. Στην απολογία της αρνήθηκε και τα δύο περιστατικά. Ο συνήγορος υπεράσπισης είχε μαζί του συσκευασίες μελιού και καφέ κι υποστήριξε ότι αυτές οι ποσότητες δεν μπορούν να κρυφτούν σε ένα κολάν ή κοντά στη ζώνη ενός παντελονιού. «Θα τα πληρώναμε στο ταμείο» είπε η κατηγορούμενη, η οποία αρνήθηκε την κατηγορία. «Το κολάν που φορούσα γλιστρούσε κι εγώ το σήκωνα» συμπλήρωσε. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο υπεύθυνος του καταστήματος είχε «βάλει στο μάτι» τον πρώην αρραβωνιαστικό της. Καταδικάστηκαν όπως πρωτόδικα σε ποινή 7 μηνών ο κάθε ένας με αναστολή. Φεύγοντας η γυναίκα κρατούσε στα χέρια της τη μεγάλη τσάντα με τα μέλια και τη συσκευασία καφέ, τα οποία τελικά δεν την βοήθησαν να αθωωθεί.

Διαβάστε επίσης