Ικανοποίηση στο Δήμο Καβάλας για το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ

 Ικανοποίηση στο Δήμο Καβάλας για το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ

Ο δήμος Καβάλας και ειδικότερα η αντιδήμαρχος τεχνικών θεμάτων Ευαγγελία Δρακονάκη γνώριζαν ότι επρόκειτο να ανακοινωθεί από την περιφέρεια ΑΜΘ η χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ του δήμου. Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Καβάλας έχει το έργο της Μονάδας Επεξεργασία Απορριμμάτων, η έκδοση απόφασης για τους περιβαλλοντικούς όρους του οποίου είναι θέμα λίγων ημερών.

Για την επέκταση του σκουπιδότοπου η Ευαγγελία Δρακονάκη, δηλαδή του ΧΥΤΑ δήμου Καβάλας, δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ πως η χρηματοδότηση του έργου ήταν κάτι που ανέμενε. Προχωρούμε στο επόμενο βήμα, τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι η δημοπράτηση του έργου. Δώσαμε αγώνα για το συγκεκριμένο έργο, συμπλήρωσε η κ. Δρακονάκη.

Για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων σημείωσε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό στοίχημα του δήμου, παρατηρώντας ότι μετά τις εγκριτικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων στην περιφέρεια, η απόφαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων γράφεται από υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας. Είναι πλέον θέμα ημερών, τόνισε η κ. Δρακονάκη, προσθέτοντας ότι το επόμενο βήμα θα είναι η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου από το υπουργείο, ένα ποσό το οποίο υπολογίζεται σε είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Επειδή σημειώνεται καθυστέρηση σε όλη τη διαδικασία, η κ. Δρακονάκη επεσήμανε πως δεν ανησυχεί καθώς γνωρίζει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο περιβάλλοντος & ενέργειας.

Διαβάστε επίσης