Σεπτέμβρη η επίσημη έναρξη λειτουργίας του μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

 Σεπτέμβρη η επίσημη έναρξη λειτουργίας του μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί επίσημα το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού του Συλλόγου Μικρασιατών στο νέο του χώρο, στον μεντρεσέ. Χθες, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ο σύλλογος ήταν στον μεντρεσέ λειτουργώντας εκτάκτως και για μία μόνο ημέρα τους χώρους του, προκειμένου να τιμήσει τη συγκεκριμένη διεθνή ημέρα.

Είχε μάλιστα τη χαρά να υποδεχθεί στον μεντρεσέ μαθητές δημοτικών σχολείων τους οποίους ξενάγησε στα εκθέματα, αφού σε γενικές γραμμές το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είναι έτοιμο. «Ανοίγουμε λόγω της ημέρας και μόνο, το χώρο τον οποίον μας παραχώρησε ο δήμος Καβάλας. Δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι ώστε να εγκαινιάσουμε τη νέα μας στέγη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Σύλλογος Μικρασιατών. Εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου, ο Μανώλης Ζαχαρόπουλος, διευκρίνισε ότι το μουσείο γενικότερα έχει εγκατασταθεί στον μεντρεσέ κι έτσι δικαιώνεται μια προσπάθεια του συλλόγου που άρχισε πριν από λίγα χρόνια.

Αποτείνουμε, είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος, φόρο τιμής στον Ελληνισμό που αναγκάστηκε να μετακινηθεί στα σημερινά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας, στους Έλληνες πρόσφυγες. Ευχαρίστησε τον Κωστή Σιμιτσή και τη Δήμητρα Τσανάκα για τη συνεργασία και προέβλεψε πως όταν το μουσείο λειτουργήσει κανονικά, τότε θα είναι πόλος έλξης για διάφορους επισκέπτες. Θα είμαστε έτοιμοι σε λίγους μήνες, επεσήμανε ο κ. Ζαχαρόπουλος. Απέδωσε την καθυστέρηση σε αποκατάσταση ορισμένων ατελειών και συμπλήρωσε πως ο σύλλογος είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με την αντιδήμαρχο Ευαγγελία Δρακονάκη. Υπάρχουν διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά τελειώνουν, δήλωσε για το ίδιο θέμα ο αντιδήμαρχος τεχνικών Ευαγγελία Δρακονάκη.

 

Διαβάστε επίσης