• 26 Απριλίου 2024,

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για επεισόδιο σε βάρος της πρώην πεθεράς!

 Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για επεισόδιο σε βάρος της πρώην πεθεράς!

Αυστηρή ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το πρωί το Τριμελές Καβάλας σε κατηγορούμενο για πρόκληση ενδοοικογενειακής βλάβης. Το επεισόδιο έγινε στην επαρχία Καβάλας τον Οκτώβρη του 2017. Άνδρας δημιούργησε σοβαρό επεισόδιο σε βάρος της πρώην πεθεράς του, για ασήμαντη αφορμή. Στο μεταξύ το ζευγάρι ξεκίνησε τη διαδικασία έκδοσης διαζυγίου. Σήμερα είναι σε διάσταση.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Κατέθεσε μόνο η παθούσα, η οποία περιέγραψε αναλυτικά το επεισόδιο που έγινε κοντά στην οικία της (και στην οικία του τότε ζευγαριού). Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύ σύντομη και η απόφαση η προαναφερθείσα. Το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας σημείωσε με αφορμή το περιστατικό ότι κι αυτά τα περιστατικά βίας υπάρχουν (γαμπρός κατά πεθεράς) κι ας μην είναι και τόσο συνηθισμένα. Στην κατάθεση της η παθούσα ισχυρίστηκαν ότι εκείνη την περίοδο έγιναν κι άλλα παρόμοια επεισόδια με θύμα κυρίως την κόρη της.

Σε άλλη υπόθεση του Τριμελούς Καβάλας καταδικάστηκε ιδιώτης πρώην έμπορος οχημάτων. Μετά από έλεγχο της Αστυνομίας και ανάμιξη στην υπόθεση και της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Π.Ε. Καβάλας, ήταν κατηγορούμενος επειδή εγκατέλειψε σε ιδιόκτητο χώρο περισσότερα από 10 αυτοκίνητα που δεν μπόρεσε να πουλήσει ως μεταχειρισμένα. Η κατηγορία αφορούσε παράβαση του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το ίδιο διάστημα είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας (κατάθλιψη) αλλά μόλις πληροφορήθηκε την κινητοποίηση των υπηρεσιών «έστειλε» τα οχήματα στην ανακύκλωση. Πάντως αυτά ήταν παρατημένα (σύμφωνα με τη δικογραφία) για χρονικό διάστημα περίπου 3 ετών! Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή ενώ του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

 

Διαβάστε επίσης