Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για την επανασύσταση του Δήμου των Φιλίππων

 Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για την επανασύσταση του Δήμου των Φιλίππων

Συνεχίζεται στον πρώην Δήμο Φιλίππων η προσπάθεια κυρίως προέδρων τοπικών συμβουλίων για την επαναδημιουργία του Δήμου των Φιλίππων. Η δεύτερη συνάντηση έγινε την Τετάρτη το απόγευμα, πάλι στην πρώην κοινότητα του Αμυγδαλεώνα. Η ανταπόκριση ήταν περιορισμένη. Παρόλα αυτά η πρωτοβουλία συνεχίζεται. Θα εκφραστεί το προσεχές διάστημα με μια πρώτη επιστολή όπου θα περιγράφεται το αίτημα. Η επιστολή θα έχει αποδέκτη τον Υπουργό των Εσωτερικών ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για τις πιο συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες θα γίνουν μετά τις δημοτικές εκλογές.

Στη συνάντηση της Τετάρτης παραβρέθηκαν οι πρόεδροι Κρηνίδων- Λυδίας- Αμυγδαλεώνα. Στο τέλος και ο πρόεδρος του Πολυστύλου. Σημειώνουμε ότι οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα φέρονται να μην επιθυμούν να ενταχθούν στο Δήμο Φιλίππων, αν αυτός υπάρξει πάλι. Το κλίμα στη συνάντηση ήταν μουδιασμένο. Επιβεβαιώνεται ότι η πρωτοβουλία ξεκινά από τις Κρηνίδες. Από τον πρόεδρο του τοπικού Κρηνίδων Όμηρο Κυριακίδη. Πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να παίζει ο διευθυντής της φιλαρμονικής των Κρηνίδων κ. Σαββίδης Τάσος.

Αν και η κοινωνία των Φιλίππων μοιάζει να αδιαφορεί και να μην γνωρίζει για την προσπάθεια που γίνεται, αυτή θα συνεχιστεί. Αφού συνταχθεί το κείμενο της επιστολής προς τον Υπουργό Εσωτερικών, θα επιδιωχθεί να έχει την υπογραφή και των 11 προέδρων τοπικών συμβουλίων (φωτογραφία) του πρώην Δήμου Φιλίππων. Στόχος δύσκολος αφού ήδη αυτός του Αμυγδαλεώνα διατυπώνει επιφυλάξεις. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για άλλους προέδρους όπως του Ζυγού. Προβλήματα καθημερινότητας που δεν λύνονται (π.χ. συχνές διακοπές νερού στους Φιλίππους) εντείνουν μεταξύ των θιγόμενων και ταλαιπωρούμενων πολιτών το αίσθημα της αδικίας. Άρα ενισχύουν την ιδέα επανασύστασης του Δήμου Φιλίππων. Ο στόχος μοιάζει εφικτός αλλά ταυτόχρονα είναι δύσκολος αφού η τελική απόφαση θα παρθεί από την Κυβέρνηση. Μάλλον όχι τη σημερινή αλλά αυτήν που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχει σημασία κατόπιν τούτου η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα, δια των στελεχών τους (βουλευτές) ή των Νομαρχιακών τους Επιτροπών. Εντύπωση προκαλεί επίσης το ότι από την προσπάθεια απουσιάζουν όσοι θα έπρεπε να συμμετέχουν και μάλιστα πρώτοι και καλύτεροι. Εννοούμε πρώην Δημάρχους των Φιλίππων όπως ο Λευτέρης Κωταϊδης και ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

Διαβάστε επίσης