Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον διαρρήκτη – αναρριχητή και στο συνεργό του

 Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον διαρρήκτη – αναρριχητή και στο συνεργό του

Το Τριμελές Καβάλας απασχόλησε χθες υπόθεση ευρύτερα γνωστή στην πόλη μας που εξιχνιάστηκε από το τμήμα ασφαλείας Καβάλας και είχε καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο τον Μάη του 2017. Δύο δράστες, υπεύθυνοι για τουλάχιστον έξι διαρρήξεις, καταδικάστηκαν σε βαριά ποινή τριών ετών φυλάκισης καθένας. Επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις δεν υπάρχουν γι’ αυτούς αναστολή, ενώ η ποινή μετατρέπεται προς πέντε ευρώ ανά ημέρα.

Τον Μάη του 2017, σε έξι περιπτώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, καταγγέλθηκαν διαρρήξεις. Ορισμένες μάλιστα σημειώθηκαν ενώ μέσα στο σπίτι υπήρχαν άνθρωποι που κοιμόταν. Ο δράστης σκαρφάλωσε σε μπαλκόνι δεύτερου ορόφου πολυκατοικιών, στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για μπαλκόνι δεύτερου ορόφου, παραβίασε τις μπαλκονόπορτες και εισήλθε μέσα στα διαμερίσματα από τα οποία αφαίρεσε ηλεκτρικές συσκευές – ηλεκτρονικές συσκευές – τιμαλφή.

Μετά τον θόρυβο που είχε προκληθεί, είχαν ακολουθήσει έρευνες του τμήματος ασφαλείας Καβάλας που έφεραν αποτέλεσμα. Έτσι, χθες κατηγορούμενοι ήταν δύο δράστες, ένας που σκαρφάλωνε στα μπαλκόνια κι ένας που κρατούσε τσίλιες, καθώς και άλλοι δύο κατηγορούμενοι για κλεπταποδοχή.

Στην κατοχή του ενός εκ των δύο (ήταν μητέρα και γιος) βρέθηκε κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδείχθηκε πως είχε κλαπεί από διαμέρισμα, ένα από εκείνα στα οποία είχαν εισέλθει οι δράστες. Κατά την ακροαματική διαδικασία ο βασικός κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις διαρρήξεις. Σήμερα είναι κρατούμενος για άλλη παραβατική συμπεριφορά. Είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Στην απολογία της, γυναίκα στην κατοχή της οποίας βρέθηκε κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, ισχυρίστηκε ότι το αγόρασε σε λαϊκή αγορά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από άτομο που είχε μεγάλη ανάγκη για χρήματα. Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι η αστυνομική έρευνα δεν διεξήχθη σωστά, κατηγόρησε τους αστυνομικούς για έρευνα με πολλές πλημμέλειες και συμπλήρωσε ότι το κατηγορητήριο στηρίζεται σε υποθέσεις. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορούμενων. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, τον διαρρήκτη και τον τσιλιαδόρο, καθώς και τον γιο της τέταρτης κατηγορούμενης. Τη γυναίκα την αθώωσε. Μάλιστα για κανέναν από τους κατηγορούμενους, αν και ζητήθηκαν, δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Διαβάστε επίσης