• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ποιοι είναι ο Κ, ο Σ και ο Φ κ. Εριφυλλίδη;

 Ποιοι είναι ο Κ, ο Σ και ο Φ κ. Εριφυλλίδη;

Εν όψει δημοτικών εκλογών, ζητούνται απαντήσεις από τον πρώην δήμαρχο

Καθώς πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι εξακολουθούν να παρουσιάζουν στους δημότες της Καβάλας τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που πλαισιώνουν τους συνδυασμούς τους, μπαίνουν ορισμένα ερωτηματικά που προκύπτουν από το βιβλίο που έγραψε και κυκλοφόρησε το 2018 ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης και στο οποίο αναφέρεται σε συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι συμμετείχαν, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, σε κάποια περιστατικά με αρνητικό ηθικό πρόσημο.
Και τα ερωτηματικά αλλά και το όποιο ενδιαφέρον προκύπτει από το δεδομένο ότι συνεργάτες και δημοτικοί σύμβουλοι του Στάθη Εριφυλλίδη πλαισιώνουν σήμερα διάφορες δημοτικές παρατάξεις και συνδυασμούς που διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Μερικοί μάλιστα είναι και επικεφαλής συνδυασμών.
Συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος, προς το τέλος του βιβλίου του, στο κεφάλαιο που φέρει τίτλο «Πικρές αναμνήσεις» και ειδικά στις σελίδες 199 έως 201 αναφέρει τα εξής περιστατικά:

Πρώτο περιστατικό
«…Είμαστε ένα μήνα στη διοίκηση και δέχομαι την επίσκεψη ενός δημοτικού συμβούλου της παράταξής μου, που συνοδευόταν από έναν εκδότη. Χωρίς περιστροφές, μου ζητούν να συναινέσω στην ανάληψη ενός εκατομμυρίου δραχμών από τα χρήματα του Αδελφάτου, που διοικούσε ο σύμβουλός μου για να τα πάρει ο εκδότης. Ο λόγος ήταν η βοήθεια που πρόσφερε ο εκδότης στο σύμβουλο κατά την προεκλογική περίοδο. Όταν τους έδιωξα, η πόρτα του γραφείου μου κτύπησε με τόσο θόρυβο, που ακούστηκε μέχρι την κεντρική πλατεία…»

Δεύτερο περιστατικό
«…Μια φορά έρχεται ο προϊστάμενος καθαριότητας και μου αναφέρει ότι ένας εργολάβος ρίχνει μπάζα στο ΧΥΤΑ, ισχυριζόμενος πως έχει την άδειά μου. Το διαψεύδω. Καλώ τον εργολάβο στο γραφείο μου, για να του κάνω συστάσεις. Γυρίζει και μου λέει τα εξής: «Δήμαρχε, σου έδωσα δύο εκατομμύρια προεκλογικά και ζητώ ανταπόδοση από σένα».
-Πότε μου έδωσες χρήματα, ρε απατεώνα;
– Στα έστειλα με τον Κ. (αναφέρει το όνομα δημοτικού συμβούλου)
Καλώ αμέσως τον Κ. Έρχεται και τον ρωτώ:
-Μου έδωσες χρήματα από τον εργολάβο;
-Δεν σου έδωσα δήμαρχε 50 χιλιάδες για τα έξοδα των εκλογών;
-Ναι, 50 χιλιάδες, όχι δύο εκατομμύρια και δεν μου είπες ότι ήταν από εργολάβο.
– Νόμιζα πως τα έδωσε για το δικό μου αγώνα, απαντά αφελέστατα και με θρασύτητα ο σύμβουλος. Φαντάζεστε τη σκηνή της αποχώρησης και των δύο, όταν τους διαολόστειλα…»

Τρίτο περιστατικό
«…Μια εταιρεία ήθελε να φτιάξει τις εγκαταστάσεις της, που ήταν ρυπογόνες, και ήθελε έγκριση του Δήμου. Εγώ αντιδρούσα, μάλιστα προσέφυγα στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της εγκατάστασης. Μια ημέρα δέχομαι την επίσκεψη ενός συμβούλου μου, που συνοδευόταν από τον λογιστή της εταιρείας.
-Δήμαρχε πάρε 35 εκατομμύρια δραχμές και φέρε το θέμα με θετική εισήγηση, λέει ο λογιστής.
-Δεν γίνεται αυτό Ν., του απαντώ.
-Δήμαρχε έχουμε εκλογές μπροστά μας. Θα χρειαστούμε χρήματα, συμπληρώνει ο σύμβουλός μου.
-Δεν γίνεται Σ. Πηγαίνετε.
Έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες ή καλύτερα σαν διαπλεκόμενες γάτες.

Τέταρτο περιστατικό
«…Είναι προεκλογική περίοδος και ο υπεύθυνος οικονομικής εξόρμησης επισκέπτεται κάποιον φίλο, να ζητήσει βοήθεια. Ο φίλος τού λέει ότι την περασμένη εβδομάδα έδωσε στον Φ. 15.000 ευρώ για τις ανάγκες των εκλογών. Καλούμε τον Φ. που ήταν δημοτικός σύμβουλος, και ζητάμε εξηγήσεις. Η απάντησή του: -Νόμισα ότι τις έδωσε για μένα, χωρίς να κοκκινίσει…»
Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης