Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου «Ο Γλαύκος»: Εντοπισμός και καταγραφή παλαιού αρχειακού υλικού

 Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου «Ο Γλαύκος»: Εντοπισμός και καταγραφή παλαιού αρχειακού υλικού

Η αξία του αρχείου ενός Πολιτιστικού Συλλόγου ως πληροφοριακού πόρου, είναι μοναδική και ανεκτίμητη, καθώς αποτελεί εργαλείο για τη μελέτη της ιστορίας του τόπου. Τα αρχεία διαμορφώνουν, όχι μόνο τη μνήμη μας, αλλά και την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τον κόσμο μας.

Η εξέλιξη αυτών των τεχνολογικών μέσων οδήγησε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Θάσου ο «Γλαύκος», να ξεκινήσει μια εκ βαθέων μελέτη, για την συλλογή, την καταγραφή και την τεκμηρίωση του αναξιοποίητου αρχειακού υλικού (παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα, έγγραφα, παραδοσιακές ενδυμασίες και ανθρώπινες καταγραφές) με σκοπό την ψηφιακή τους αρχειοθέτηση και δημοσιοποίηση, καθώς αποτυπώνουν την πολυετή ιστορία και την διαδοχική λειτουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου μέχρι σήμερα.

Ο Σύλλογος θέλοντας να ικανοποιήσει την νοσταλγία και την αγάπη για την συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων του τόπου και θέλοντας να πετύχει με αυτόν τον τρόπο την επαφή, την γνωριμία και την σύσφιξη του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον, απευθύνει πρόσκληση σε όσους γνωρίζουν την πολιτιστική διαδρομή του Συλλόγου από το 1977 και μετέπειτα, ώστε να συνδράμουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στη συλλογή και την διάσωση του σπάνιου αυτού αρχειακού υλικού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Θάλεια Μπίτσικα στο 6936742634, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail): info@hotelbluebay.gr και στο Μέλος του ΔΣ Κωνσταντίνα Δουβλέτη στο 6936714589 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Ε-mail): konstans01@yahoo.gr

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης