• 24 Απριλίου 2024,

Πολλά και διάφορα

 Πολλά και διάφορα

*** Ε λοιπόν οι χαμαιλέοντες ωχριούν μπροστά στην ταχύτητα μεταμόρφωσης ορισμένων θεραπόντων και θεραπαινίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και είναι απίστευτη η επιδεξιότητά τους να εμφανίζονται ως ευγενείς του Μπάκινγχαμ στην πλειοψηφία των ΜΜΕ αλλά με το ίδιο σμόκιν ή τουαλέτα να επιχειρούν και φοβερά μακροβούτια στα γνωστά ερτζιανά βοθρολύματα και να προσαρμόζονται με χαρακτηριστικά άνεση χωρίς ίχνος ντροπής ή αναστολής.

Και δεν ομιλώ για τους θλιβερούς καθημερινούς κολυμβητές. Αυτοί πλέον έχουν γίνει ένα με τα «νερά» που κολυμπούν. Αναφέρομαι στους άλλους, τους περιστασιακούς, τους τάχα μου τάχα μου «καλοπροαίρετους», «αθώους του αίματος» και «ανυποψίαστους». Αυτοί είναι χειρότεροι και περισσότερο βδελυροί.

 

*** Η Κρουέλα ντε Βιλ του γνωστού βιβλίου «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας», το οποίο έγινε στη συνέχεια και κινηματογραφική ταινία με πολλές εκδοχές και παραλλαγές, είναι αθώο κοριτσάκι μπροστά στη δικιά μας Κρουέλα που η ψυχή της στάζει δηλητήριο και αν καταπιεί το σάλιο της μπορεί και να πεθάνει από δηλητηρίαση.

 

*** Άμα εσύ απλέ, καθημερινέ άνθρωπε, χρωστάς 1500 ευρώ από καμιά πιστωτική κάρτα και καθυστερήσεις ένα δυο μήνες να πληρώσεις τη δόση σου, όχι μόνον σε ταράζουν στα τηλέφωνα οι εισπρακτικές εταιρίες, τρομοκρατώντας σε και απειλώντας σε ότι θα σου πάρουν όποια κινητή και ακίνητη περιουσία διαθέτεις αλλά κινδυνεύεις να έχεις ακόμα και ποινικές ευθύνες.

Άμα όμως είσαι η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που κυβερνά τη χώρα και χρωστάς στην τράπεζα 342 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα πήρες χωρίς καμιά απολύτως εξασφάλιση της τράπεζας παρά μόνον με την προσδοκία μελλοντικών εκλογικών επιτυχιών, τότε δεν σ’ αγγίζει κανείς. Μπορείς να εξακολουθείς να εισπράττεις την ετήσια κρατική επιχορήγηση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Και να στέλνεις απειλητικά ραβασάκια στους οφειλέτες του δημοσίου χωρίς ίχνος ντροπής. Ποιος την έχασε άλλωστε την ντροπή για να την βρεις εσύ υπερόπτη και αλαζόνα αρχηγέ.

 

*** Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της «Πρωινής» την προηγούμενη εβδομάδα για το αν το Σωματείο είχε την στήριξη ή το ενδιαφέρον των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας, απάντησε επί λέξει:

 

«Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας δεν τοποθετούνται επί του προβλήματος μας. Δεν μας συναντούν. Είναι κάτι που δεν τους τιμά. Ζη­τούμε από τους τρεις βουλευτές να μην κρύβονται».

 

Μετά τη συνάντηση του Σωματείου με τον υπουργό και την υπόσχεση του Κωστή Χατζηδάκη να δώσει λύση στο θέμα των εργαζομένων ερχόμενος σε συνεννόηση με την πλευρά Λαυρεντιάδη, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης χαιρετίζει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Σωματείου των Εργαζομένων της ΒΦΛ και της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, με στόχο την άμεση επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις τους.

«Η δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστή Χατζηδάκη ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια συζητώντας με την εργοδοτική πλευρά , ώστε να λήξει το εργασιακό πρόβλημα των εργαζομένων, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και είμαι βέβαιος ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους προς την κατεύθυνση αυτή», ανέφερε σχετικά ο Γιάννης Πασχαλίδης.

Ντααααααααν!!!

Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης