• 19 Μαΐου 2024,

Πολλές συνεδριάσεις και παρατάσεις στην ολοκλήρωση έργων

 Πολλές συνεδριάσεις και παρατάσεις στην ολοκλήρωση έργων

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, είναι συνεδριάσεων για το Δήμο Καβάλας, αφού στη διάρκειά της συνεδριάζει η Τοπική Κοινότητα την Τετάρτη το απόγευμα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Πέμπτη το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή και δύο το απόγευμα της  ίδιας ημέρας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η Τοπική Κοινότητα πέντε εκ των οποίων ξεχωρίζει  αυτό του κανονισμού της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, δηλαδή των γηπέδων. Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνε την Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα και αφορά τον ισολογισμό του 2014, η δεύτερη την ίδια ημέρα, αλλά ώρα 8.00 μ.μ. έχει 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Από αυτά ξεχωρίζουν τα εξής:

-Ο απολογισμός του Οικονομικού έτους 2015.

-Η απαλλαγή των δημοτικών τελών από τα γηροκομεία Κωνστάντειο και Πουλίδειο, την Αγία Μαρίνα, την Παιδόπολη και το νέο ίδρυμα της Μητρόπολης τον «Άγιο Σίλα». Είναι με ερωτηματικό αν στα ιδρύματα που δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη θα συμπεριληφθεί και το νοσοκομείο, όπως ζητά ο διοικητής του.

-Παρατείνεται η ολοκλήρωση του έργου στο Μεντρεσέ, στις Καμάρες, για έκτη φορά. Η εταιρία ζήτησε 6η παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, όμως η ειδική διαχειριστική αρχή προτείνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, πρόταση που δέχονται και οι δημοτικές υπηρεσίες.

Το έργο του Μεντρεσέ στην περιοχή του παλαιού υδραγωγείου έπρεπε να τελειώσει το Φεβρουάριο του 2015 κι όπως πάνε τα πράγματα θα τελειώσει ενάμιση χρόνο αργότερα, στο τέλος του 2016.

-Θα δοθεί 2η παράταση στο έργο τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων, προκειμένου να τελειώσει στις 15 Νοεμβρίου και 6η παράταση με τροποποίηση της μελέτης στο έργο της Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού. Η 6η παράταση λήγει στις 15 Οκτωβρίου, είναι όμως πολύ πιθανό να χρειασθεί μία ακόμη. Το έργο στην οδό Βενιζέλου και ερυθρού Σταυρού, άρχισε από την Ερυθρού Σταυρού το Φεβρουάριο του 2014 και αρχικά έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015, δηλαδή σε 365 ημέρες.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης