• 6 Μαΐου 2024,

Εν αναμονή της 24ης Οκτώβρη

 Εν αναμονή της 24ης Οκτώβρη

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο LUCY το 16ο Πανελλήνιο συνέδριο ιχθυολόγων. Το συνέδριο είχε γενικότερο ενδιαφέρον, αφού με αυτή την ευκαιρία ήταν στην Καβάλα όλα τα στελέχη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας. Τα στελέχη αυτά θ΄ αξιολογήσουν προτάσεις για το πρόγραμμα Leader, στο οποίο συμμετέχει και η Αναπτυξιακή Καβάλας.

Ο Μιχάλης Σκορδάς Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας, ήταν την Παρασκευή στο Συνέδριο, ενώ τα στελέχη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας συνάντησαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρος Μαρκόπουλο.

Είναι γνωστό ότι στο νέο Leader η Αναπτυξιακή Καβάλας έχει καταθέσει δύο προτάσεις. Την μονοταμειακή, δηλαδή που χρηματοδοτείται από ένα μόνο ταμείο και την πολυταμειακή, που χρηματοδοτείται από δύο ταμεία.

Τα στελέχη της υπηρεσίας που αναφέραμε θ ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στις 24 Οκτωβρίου. Οι προτάσεις απ΄ όλη την Ελλάδα είναι πάρα πολλές. Φτάσαμε σε ποσοστό 160% των χρημάτων της προκήρυξης.

Η Αναπτυξιακή Καβάλας είναι βέβαιη ότι θα εγκριθούν οι9 δύο προτάσεις της, μένει να πληροφορηθεί μέχρι ποιου οικονομικού ύψους. Η μονοταμειακή πρόταση έχει προϋπολογισμό 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πολυταμειακή 12 εκατομμύρια ευρώ. Έχει λοιπόν σημασία αν θα εγκριθούν οι προτάσεις στο σύνολό τους ή αν θα γίνει περικοπή των προϋπολογισμών των προτάσεων που είναι και το πιθανότερο.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει επίσης προτάσεις στο ίδιο πρόγραμμα. Δύο από την περιοχή του Έβρου, μί8α κοινή πρόταση Ροδόπης – Ξάνθης και μία πρόταση από τη Δράμα.

Διαβάστε επίσης