• 20 Απριλίου 2024,

Πολλοί είναι αυτοί που ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη τουριστική περίοδο!

 Πολλοί είναι αυτοί που ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη τουριστική περίοδο!

Όποιος παρακολουθεί την καθημερινή δραστηριότητα της Πολεδομίας (και μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών) αντιλαμβάνεται την αξιοπρόσεκτη κινητικότητα. Όχι μόνο για το πρόγραμμα «Εξ οικονομώ».

Οι αιτήσεις για νέες οικοδομικές άδειες αφορούν σε μεγάλο βαθμό τα τουριστικά καταλύματα. Μικρομεσαίες οι περισσότερες επενδυτικές προσπάθειες. Στη Θάσο και όχι μόνο. Είναι λοιπόν φανερό ότι πολλοί είναι αυτοί που ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη τουριστική περίοδο. Από το Φθινόπωρο του 2021 μάλιστα. Λογικό.

Το προηγούμενο Καλοκαίρι «αποζημίωσε» και με το παραπάνω τέτοιου είδους σχέδια. Κι άνοιξε την όρεξη για αρκετά επόμενα. Είναι βέβαιο ότι οι κλίνες στο Ν. Καβάλας θα αυξηθούν και θα αυξηθούν αρκετά. Παράλληλα παρακολουθούμε να ωριμάζουν μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες κυρίως στα δυτικά του Ν. Καβάλας. Στη Θάσο μεγαλεπήβολα σχέδια δεν υπάρχουν. Οι μονάδες και τα διαμερίσματα ετοιμάζονται αλλά στα πλαίσια μιας προσεκτικής προσπάθειας όπου υφιστάμενες μονάδες αυξάνουν τη δυναμική τους.

Πρόσφατα οι άνθρωποι του τουρισμού στη Θάσο δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους. Κι ας είμαστε στην «καρδιά του Χειμώνα». Κι ας ταλαιπωρούμαστε από τις συνέπειες της Όμικρον. Τόσο ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πάρης Παρασχούδης όσο και αυτός των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Γιάννης Μαρκιανός κάνουν λόγο για υπαρκτό Χειμωνιάτικο ενδιαφέρον. Ακόμη και για προ κρατήσεις! Παραπέμπουν στο ενδιαφέρον που ήδη δείχνουν οι Ρουμάνοι. Και με αυτήν την αφετηρία το πράγμα αρχίζει να ζεσταίνεται.

Ο κ. Παρασχούδης δήλωσε προ λίγων ημερών:

«Υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη περίοδο. Με την προϋπόθεση ότι όλα όσα έχουν σχέση με την πανδημία θα τελειώσουν ή θα βελτιωθούν σημαντικά την Άνοιξη. Αν και οι συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Για τη Θάσο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από τη Ρουμανία». Με τον κ. Παρασχούδη συμφώνησε και ο Γιάννης Μαρκιανός. «Η Ρουμανική αγορά δείχνει ενδιαφέρον. Είναι γεγονός που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε», είπε.

Οι τουριστικοί φορείς της ΑΜΘ δειλά δειλά αρχίζουν να θέτουν τα γνωστά ζητήματα με πρώτο αυτό των υποδομών στα σύνορα. Για να διευκολυνθούν οι τουρίστες και να φθάνουν γρήγορα με τα αυτοκίνητα τους στον τουριστικό τους προορισμό. Δίκαια ζητούν βελτίωση των υποδομών σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς. Ακόμη και στους Κήπους.

Έτσι ώστε η αναμονή να είναι όσο το δυνατό μικρότερη. Φέτος τον Χειμώνα άρχισαν να επανακάμπτουν στην ΑΜΘ οι Τούρκοι επισκέπτες. Άπαντες κοιτούν και προς τα ανατολικά αν και στη γείτονα χώρα συνεχίζουν να υπάρχουν γνωστές οικονομικές δυσκολίες μαζί με μια ανησυχία για την μετά Ερντογάν εποχή.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυσκολίες που περνούν φέτος τον Χειμώνα οι τουριστικές μονάδες που συνεχίζουν να λειτουργούν. Ξενοδοχεία με ελάχιστη κίνηση στην Καβάλα, ειδικά από τα Χριστούγεννα και μετά. Δεν είναι τυχαίο που αυτές οι επιχειρήσεις βρίσκονται ανάμεσα σε όσες θα στηριχθούν με τα μέτρα που προ λίγων ημερών ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης