• 15 Μαΐου 2024,

Πολύ φασαρία χωρίς ουσία απο τον Γιούνκερ

 Πολύ φασαρία χωρίς ουσία απο τον Γιούνκερ

Ο Γιούνκερ ήταν πάντα φιλικός προς την Ελλάδα και υπέραμαχος της παραμονής της χώρας στην ζώνη του ευρώ χωρίς όμως να έχει μεγάλη δύναμη και να μπορεί να επηρεάζει αποφάσεις.

Είναι αλήθεια οτι κάνει πολύ φασαρία αλλα δυστυχώς δεν ακούγεται ή αν θέλετε δεν υπολογίζεται.

Μιλάει σωστά τις περισσότερες φορές αλλά μου δίνεται η εντύπωση οτι κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά εκεί στις Βρυξέλες.

Ο Γιούνκερ που λέτε ήρθε στην Αθήνα πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό  που στο πρόσωπο του Λουξεμβούργιου πολιτικού αναγνώρισε έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας που σε στιγμές δύσκολες και κρίσιμες για την χώρα αλλά και την Ευρώπη όλη πήρε το μέρος μας.

Τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης Γιούνκερ στην παρούσα φάση κανείς δεν κατάλαβε αφού εκτός απο μπράβο και ευχές δεν είπε τίποτα άλλο.

Αξίζει να σημιειωθεί οτι ο Τσίπρας στην διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Γιούνκερ έκανε πολλές αναφορές και στην δεύτερη αξιολόγηση , αυτή του Σεπτέμβρη που έχει να κάνει με τα εργασιακά όπου επίσης αναμένεται να γίνει μακελειό.

Ευχή όλων είναι μέχρι τότε οι εξαγγελίες για την ελάφρυνση του χρέους μας να έχουν γίνει πιο συγκεκριμένες απο την πλευρά των εταίρων που πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν με το ΔΝΤ και μετά να μας μιλήσουν συγκεκριμένα για τις ενέργειες που θα γίνουν προκειμένου το χρέος το ελληνικό να γίνει πραγματικά βιώσιμο.

Λίγα 24ωρα πριν απο το κρίσιμο δημοψήφισμα των Βρετανών έρχεται διάγγελμα του Κάμερον ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε και καταλαβαίνετε οτι αν οι κάλπες βγάλουν BREXIT θα πρέπει να παραιτηθεί.

Εγώ πάντως βλέπω οτι ο μηχανισμός των Βρυξελών και σε αυτή την περίπτωση δούλεψε καλά και έστω οριακά το ΝΑΙ θα είναι πάνω απο το ΟΧΙ αν και πολλοί μιλούν για διαφορά ακόμα και 4 μονάδων.

Για τον λόγο αυτό και απο προχθές τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έχουν ξεσπάσματα προς τα πάνω.

Με συνοπτικές διαδικασίες το κανάλι Ε έβαλε τέλος στο δεύτερος μέρος της καριέρας της Κορομηλά ώς παρουσιάστρια αφού με μια λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστό το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αυτοί που γνωρίζουν περισσότερα υποστηρίζουν οτι ο κυριότερος λόγος του διαζυγίου ήταν το γεγονός οτι το κανάλι πίεζε την Ρούλα να παρουσιάσει το τελευταίο ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ απο το Δημαρχείο της Σύρου με τον Μένιο Φουρθιώτη που στο παρελθόν ήταν και μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου η οποία αυτή την εποχή κάνει τις διακοπές της στην ΜΥΚΟΝΟ.

Οι Κροάτες με την προχθεσινή τους νίκη απέναντι στους Ισπανούς στείλανε το μήνυμα αφού το EURO της Γαλλίας ξεκινάει τώρα που μπαίνουμε στην φάση των νοκ – αουτ παιχινιδιών.

Πάντως την νίκη τους απέναντι στους αλαζόνες Ισπανούς την γούσταρα.

Βλέποντας ο Τσίπρας οτι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε νέο μακελειό στο πλαίσιο του νέου εργασιακού νόμου προσπαθεί απο τώρα να ξεκινήσει τις επαφές έτσι ώστε τον Σεπτέμβρη να έχουν οριμάσει οι συνθήκες για μια συμφωνία που είναι σχεδόν βέβαιο οτι για άλλη μια φορά θα στάζει αίμα.

Η δεύτερη αξιολόγηση το Φθινόπωρο να είστε σίγουροι οτι θα συνοδεύεται απο νέο μακελειό.

Όταν ακούτε αξιολόγηση να περιμένετε πόλεμο.

Προχθές διάβασα κάπου οτι αν στο τέλος του έτους δεν έχουμε μαζέψει τα 30 δις που πρέπει τότε αυτόματα θα λειτουργήσει ο κόφτης που θα κόψει μισθούς και συντάξεις προκειμένου να πιάσει η κυβέρνηση τους στόχους της σε έσοδα.

Αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει παρότι το πρώτο εξάμηνο είμαστε πάνω απο τους στόχους αλλα το υπουργείο εσωτερικών φοβάται οτι απο εδώ και στο εξής που θα ξεκινήσουν οι φόροι και θα είναι απανωτοί θα κλατάρει ο λαός και θα υπάρχει μια αδυναμία πληρωμής που μπορεί να οδηγήσει στην ενεργοποίηση του κόφτη που πολλοί έλληνες δεν έχουν καταλάβει ακόμα και σήμερα πως λειτουργεί και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να μάθουμε.

Μέχρι και το Σάββατο αγαπητοί αναγνώστες μην κουνιέστε απο τις παραλίες.

Μετά το πέρας της εργασίας σας βουρ στις παραλίες και επιστροφή αργά το βράδι.

Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε οτι ο καύσωνας αντιμετωπίζεται μόνο απο την θάλασσα.

Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

Να είστε αισιόδοξοι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας και να μην χάνετε την αισιοδοξία και του κουράγιο σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης