Η άποψη των ΑΝΕΛΛ για τη ΒΦΛ και τους πρόσφυγες

 Η άποψη των ΑΝΕΛΛ για τη ΒΦΛ και τους πρόσφυγες

Εκπρόσωποι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Καβάλας βρέθηκαν την Τρίτη έξω από τις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους. Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της τοπικής συντονιστικής κ. Χαρπαντίδης, ο εκπρόσωπος τύπου κ. Καραγιώργης και ο Γιώργος Τσακίρης.

Εκείνο που μας ανακοίνωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο κ. Τσακίρης ήταν ότι κατά τη διάρκεια της εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος την Κυριακή 12 Ιουνίου, στέλεχος της συντονιστικής ανέλαβε να παραδώσει επιστολές στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας. Στόχος των επιστολών ήταν η εγρήγορση των βουλευτών προκειμένου το συντομότερο δυνατό να εξευρεθεί μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση για τη λειτουργία της ΒΦΛ.

Ο κ. Τσακίρης εξήγησε ότι η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν περιλαμβάνει οπωσδήποτε την εμπλοκή του σημερινού ιδιοκτήτη. Το πρόβλημα λειτουργίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εργαζομένων, πηγάζει από τη συμπεριφορά και τη διαχείριση του εργοστασίου από την παρούσα διοίκηση. Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσο προφανώς και η κυβέρνηση, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επαναλειτουργία της ΒΦΛ προκειμένου οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Ο κ. Τσακίρης συμφώνησε με τις δηλώσεις της Θεανώς Φωτίου, ότι δηλαδή απαιτείται υπομονή αφού θα πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος έως την εξεύρεση μιας νόμιμης λύσης.

Επίσης, ο κ. Τσακίρης σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο πρόβλημα η κυβέρνηση ασχολείται και μάλιστα σε επίπεδο υψηλόβαθμων στελεχών της, με διυπουργικές συσκέψεις αφού το ζήτημα έγκειται στην αρμοδιότητα αρκετών υπουργείων. Η ενασχόληση των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και της κυβερνήσεως οφείλεται στον αγώνα των εργαζομένων τον οποίον φυσικά και στηρίζουν θερμά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ερωτώμενος για τη μεταφορά των προσφύγων από τον καταυλισμό του Εσκί Καπού στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Τσακίρης υπογράμμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι αντίθετοι, εναρμονισμένοι με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και την ανακοίνωση του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Από τη στιγμή δημοσιοποίησης της ενδεχόμενης μεταφοράς των προσφύγων, τα τοπικά στελέχη του κόμματος κινητοποιήθηκαν κι επικοινώνησαν με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, στην κυριότητα του οποίου ανήκει το στρατόπεδο. Ενημέρωσαν σχετικά τους αρμόδιους κι έλαβαν τη δική τους, έστω και προφορική, αρνητική θέση στο θέμα. Το υπουργείο εθνικής άμυνας έχει αποφασίσει την αξιοποίηση των άδειων στρατοπέδων μέσω επενδύσεων, θύμισε ο κ. Τσακίρης, άρα οποιοδήποτε άλλο σενάριο έστω και προσωρινό είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό.

Από τη στιγμή που ο καταυλισμός του Εσκί Καπού δεν είναι κατάλληλος χώρος, θα πρέπει κατά τον κ. Τσακίρη όλοι οι τοπικοί φορείς να συμφωνήσουν και να υποδείξουν ένα εναλλακτικό σημείο. Αναμφίβολα οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στον καταυλισμό είναι τραγικές, ωστόσο το πρόβλημα δε θα λυθεί εάν διευρυνθεί περαιτέρω με τη μετεγκατάσταση στο Ασημακοπούλου.

Διαβάστε επίσης