• 7 Μαΐου 2024,

Πολύ πιθανή η λειτουργία της αγοράς κι αυτήν την Κυριακή

 Πολύ πιθανή η λειτουργία της αγοράς κι αυτήν την Κυριακή

Σε μία περίοδο καλύτερη της προηγούμενης, αισιοδοξεί ότι βρίσκεται ή θα βρεθεί το επόμενο διάστημα και η τοπική αγορά. Οι μέρες πριν από το Πάσχα ήταν μία επιστροφή στη σχετική κανονικότητα, με αυξημένη κίνηση στα παιδικά και εορταστικά είδη.

Όπως επίσης και στα τρόφιμα. «Οι υπόλοιποι περιμένουμε τη σειρά» είπε στην Πρωινή ο Γιάννης Κελγιώργης. Την ερχόμενη Κυριακή είναι πολύ πιθανό η αγορά να λειτουργήσει κανονικά ως ουσιαστικά πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η απόφαση για τη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή αναμένεται από την Αθήνα από μέρα σε μέρα.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ως καινούργιος θεσμός, είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα από την 1η Μαΐου. Αυτές τελειώνουν στις 15 Μάη και οι προσδοκίες των τοπικών μικρομεσαίων επαγγελματιών μεγάλες.

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης εξέφρασε αυτήν την συγκρατημένη αισιοδοξία, την ελπίδα ότι η κατάσταση στην αγορά το επόμενο διάστημα θα είναι καλύτερη. Περιμένει την χαλάρωση των μέτρων και την κατάργηση του click inside από τις 15 Μαΐου και μετά. Τονίζοντας ότι το click inside από ένα σημείο και μετά καταλήγει να είναι πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ειδικά για τους καταναλωτές μιας κάποιας ηλικίας που δεν τα έχουν καλά με την καινούργια τεχνολογία. Ο κ. Κελγιώργης θέτει επίσης υπόψη μας τον επόμενο στόχο. Να βγει το σύνολο του Νομού Καβάλας από το «βαθύ κόκκινο». Πρέπει να προσέξουμε, δηλώνει στην Πρωινή. Εννοώντας ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε ακολουθώντας το παράδειγμα της Καλύμνου!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας καταλαβαίνουμε ότι διαμαρτύρεται αφού από την Τετάρτη 5 Μαΐου οι επαγγελματίες υποχρεούνται να πληρώσουν τα self test που θα κάνουν οι υπάλληλοί τους. Πρέπει η πολιτεία να δει άμεσα αυτή τη δαπάνη, σημειώνει ο Γιάννης Κελγιώργης, τονίζοντας ότι τα χρήματα είναι αρκετά ειδικά όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που απασχολούν αρκετούς εργαζόμενους.

*Σ.Σ. Αργότερα χθες το μεσημέρι και μέσω της ΕΣΕΕ ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας πληροφορήθηκε ότι το πρόβλημα με τα self test των εργαζομένων λύθηκε κι έτσι επανέρχεται η προηγούμενη διαδικασία. Δηλαδή θα χορηγούνται δωρεάν ώστε να κάνουν self test οι υπάλληλοι κάθε καταστήματος.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης