• 17 Μαΐου 2024,

Πολύωρη συνάντηση στο Νοσοκομείο

 Πολύωρη συνάντηση στο Νοσοκομείο

ngnk261

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών  ΕΣΥ Ν. Καβάλας, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου μαραθώνια διαδικασία – ημερίδα με θέμα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε στις 10.00  το πρωί, ολοκληρώθηκε μετά τις 4.00 το απόγευμα. Το ενδιαφέρον στη διαδικασία αφορούσε την παρουσία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Πλωμαρίτη. Ο κ. Πλωμαρίτης παρουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών, εκπροσώπων και των τριών κέντρων υγείας, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και των γιατρών του νοσοκομείου, απάντησε αναλυτικά ένα – ένα τα θέματα που τέθηκαν. Ήταν μία μακρά διαδικασία στο τέλος της οποίας έγινε σύσκεψη. Υπήρξε αποτέλεσμα, είπε στην εφημερίδα μας ο Στάθης Τσαρίδης, πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου, ο οποίος έκανε και την αρχική εισήγηση. Θύμισε ότι φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου υγείας Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης, ενώ το κέντρο υγείας Πρίνου λειτούργησε το 1988, μετά δηλαδή από δύο χρόνια.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, Τάσος Καρασαββόγλου. Εισηγήσεις έγιναν από τους εκπροσώπους των τριών κέντρων υγείας. Η κα Χαρίση από το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, η κα Ντι Νάπολη Κιάρα από το κέντρο Ελευθερούπολης και τον κ. Θωμά Αγγελόπουλο από το κέντρο Υγείας Θάσου. Θίχτηκαν και τα προβλήματα του ΠΕΔΥ Καβάλας, με εισηγητή τον υπεύθυνο μονάδας υγείας Καβάλας, Στέλιο Καφά.

Τη διαδικασία παρακολούθησε και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Βαγγέλης Καμπουρίδης, ενώ εκεί ήταν και οι καθαρίστριες που ταλαιπωρούνται καθώς πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση, τα χρήματα που  τους οφείλει ο εργολάβος καθαριότητας. Τώρα οι καθαρίστριες προσπαθούνε να διασφαλισθούν 100% προκειμένου να εισπράξουν όλα τα χρήματα που τους οφείλονται, καθώς με τη συμφωνία που είναι σε εξέλιξη και τηρείται, θα εισπράξουν μόνο τους μισθούς που τους οφείλονται κι αυτούς όχι όλους.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης