• 30 Απριλίου 2024,

Πολύπλευρη η συμμετοχή των φετινών Καβαλιωτών στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Microsοft Office Specialist

 Πολύπλευρη η συμμετοχή των φετινών Καβαλιωτών στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Microsοft Office Specialist

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου από την ACTA τα ονόματα των 5 μαθητών & φοιτητών από τον Νομό Καβάλας που προκρίθηκαν στους 100 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο Microsoft Office.

Οι προκριθέντες με αλφαβητική σειρά

  • Γαϊταντζή Αλκμήνη
  • Νόρικοβ Αναστάσιος
  • Μπόσκος Νικόλαος
  • Παπαναστασίου Ανδρόνικος
  • Δέσποινα Χατζηκωνσταντίνου

Οι πέντε Καβαλιώτες διεκδικούν τα τρία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist που θα γίνει αυτό το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η φετινή προκριματική φάση είχε εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Τα όρια πρόκρισης ήταν υψηλοτέρα από πότε στα 22 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

Η Γαϊταντζή Αλκμήνη, περσινή πρωταθλήτρια του Excel, φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής  του ΔΙ.ΠΑ.Ε. θα είναι στον τελικό του Word, o Νόρικοβ Αναστάσιος, μαθητής του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας και ο Παπαναστασίου Ανδρόνικος από το Γυμνάσιο Νικήσιανης θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο PowerPoint.

Μαζί τους θα είναι η Δέσποινα Χατζηκωνσταντίνου, το νούμερο 4 της Πανελλήνιας κατάταξης του 2022, φοιτήτρια πλέον της Παντείου. Τέλος, ο Νικόλαος Μπόσκος, το νούμερο δύο του Excelστην Ελλάδα για το 2023, μαθητής του ΓΕΛ Περάμου θα συμμετάσχει στον τελικό του Excel.

Σε επίπεδο Καβαλιωτών όμως έχουμε και νέους προπονητές που κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Γεωργία Μαρουσιάδου φοιτήτρια πληροφορικής στο Αριστοτέλειο ανέλαβε την προετοιμασία μαθητών από Δράμα, Σέρρες,  Πιερία και Αττική  και κατάφερε να προκρίνει 7 μαθητές στον τελικό.

Η Αλκμήνη Γαϊταντζή, πέρα από την δική της συμμετοχή στο Word, έχει αναλάβει σε αγωνιστικό επίπεδο μαθητές από Δράμα, Θεσσαλονίκη, Πιερία και Αττική και κατάφερε να προκρίνει 4 μαθητές στον τελικό.

Η Τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου της Καβαλιώτικης σχολής πληροφορικής ExpertIN ταξιδεύει εδώ και δύο χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το σερί των 6 συνεχόμενων πρωταθλημάτων και οι συγκομιδή 17 Πανελλαδικών μεταλλίων μέσα σε μια πενταετία, την καθιστά αδιαμφισβήτητα ένα από τα φετινά φαβορί του τελικού.

Η ExpertIN θα έχει φέτος στην φαρέτρα της 37 αξιόλογους μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι 25 εκ των οποίων θα έχουν παρουσία στον τελικό του PowerPoint, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ του διαγωνισμού, 25 στους 34 καλύτερους από μια σχολή.

Ο Προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist, Ασλανίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Φέτος έχουμε εργαστεί σκληρότερα από κάθε άλλη χρονιά, μένει να δούμε πόσο σκληρά δούλεψαν και οι υπόλοιποι. Ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα, το σημαντικό και φέτος είναι τα παιδιά να περάσουν καλά και η εμπειρία του Πανελλήνιου τελικού να τα συντροφεύει για πολλά χρόνια».

Ο Πανελλήνιος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Απριλίου  στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία της TUVAUSTRIAHELLAS.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης