• 17 Μαΐου 2024,

Πολύς κόσμος στο δικαστήριο

 Πολύς κόσμος στο δικαστήριο

Συνεδρίαζε χθες από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, το μικτό ορκωτό δικαστήριο. Δύο υποθέσεις τέθηκαν υπόψη των δικαστικών λειτουργών και των ενόρκων. Και οι δύο παρόμοιες, υποθέσεις βιασμών. Η πρώτη  προέρχονται από την πόλη της Ξάνθης και η δεύτερη από την πόλη της Δράμας.

Πρώτη δικάστηκε υπόθεση βιασμού φοιτήτριας του πανεπιστημίου της Θράκης, με κατηγορούμενους δύο νεαρούς άνδρες, ένας συμφοιτητής της κι ένας εργαζόμενος, σε κατάστημα διασκέδασης της γειτονικής πόλης.

Η αίθουσα του ακροατηρίου ήταν κατάμεστη από κόσμο. Η υπόθεση ενδιέφερε την κοινωνία της Ξάνθης, γενικότερα, πολλοί φοιτητές ήταν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στη συμφοιτήτριά τους, όπως επίσης και συγγενικά πρόσωπα και των δύο κατηγορούμενων, αλλά και της παθούσης. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη όταν και θα υπάρξει η απόφαση.

Το περιστατικό έγινε πριν από λίγα χρόνια χρόνια, μετά από νυχτερινή διασκέδαση.  Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία, που πάντως αναπτύχθηκε αναλυτικά όπως επιβάλλουν οι δικαστικές συνθήκες, ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων.

Υπήρξε συγκινησιακή φόρτιση, ειδικά όταν κατέθεσε ο πατέρας της παθούσης, που ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση έκλαψε μπροστά στο δικαστήριο.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που είχαν και οι δυο υποθέσεις βιασμών, δεν παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία σχολείο, που γι΄ αυτόν τον λόγο βρέθηκε στο δικαστήριο. Δεν υπήρχε χώρος για τους μαθητές στο ακροατήριο, αλλά και θεωρήθηκε σωστό μαθητές λυκείου να μην παρακολουθήσουν υποθέσεις με περιεχόμενο σεξουαλικού χαρακτήρα.

Σε γενικές γραμμές τα δικαστήρια οδεύουν προς τις διακοπές του Πάσχα. Αφού οι δίκες συνεχίζονται και τελειώνουν την Παρασκευή, αρχίζουν πάλι, μετά την Κυριακή του Θωμά.

Διαβάστε επίσης