Πολύς κόσμος στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

 Πολύς κόσμος στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου -όπως αρμόζει σε μια πόλη με τόσο πλούσια αγωνιστική παράδοση- πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, στην Καβάλα, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

«Γιορτάζουμε έναν αιώνα αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ. Υποδεχόμαστε τον νέο αιώνα έχοντας βαθιά στο μυαλό και την καρδιά μας, όχι μόνο την ιστορία, το ηρωικό παρελθόν, αλλά κυρίως, την αυριανή Ελλάδα της εργατικής εξουσίας. Τη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού» τόνισε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που έκανε την κεντρική ομιλία (παρακάτω παρατίθεται ολόκληρη), δίνοντας και το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων.

Κατά την  είσοδο τους στο Φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση -αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και  τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.  Στο χώρο  λειτουργούσε Μαθητικό Στέκι, Φοιτητικό Στέκι, Εργατικό Στέκι με τη συμμετοχή των νέων να είναι μαζική και να παίρνουν μέρος στα παιχνίδια και στις συζητήσεις. Ο παιδότοπος είχε θεματολογία «ταξίδι στο διάστημα» και οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν διαστημόπλοια και πλανήτες, να μάθουν και να εξερευνήσουν το διάστημα μέσα από τον φακό του τηλεσκοπίου. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν τα παιδιά έσβησαν τα κεράκια σε τούρτα προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ.

Οι πύλες του Φεστιβάλ άνοιξαν με χαιρετισμό από τον Δημήτρη Καρατσώκη, γραμματέα του ΤΣ Καβάλας της ΚΝΕ. Τη «σκυτάλη» πήρε η μουσικοθεατρική παράσταση «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία». Στη συνέχεια το συγκρότημα «Puros Hechos Tabacos» ξεσήκωσε τον κόσμο. Το Φεστιβάλ έκλεισε με μία μεγάλη συναυλία από τον Θάνο Μικρούτσικο και τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Θύμιο Παπαδόπουλο και Βασίλη Οικονόμου που ερμήνευσαν με τον καλύτερο τρόπο  το έργο του μουσικοσυνθέτη. (Πηγή 902)

Διαβάστε επίσης