Ιατρικός Σύλλογος: Καλό φθινόπωρο με ημερίδα για τη σήψη

 Ιατρικός Σύλλογος: Καλό φθινόπωρο με ημερίδα για τη σήψη

Με μια εκδήλωση, θέμα της οποίας ήταν η σήψη, επανήλθε στην δραστηριότητά του μετά το καλοκαίρι ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Η ενημερωτική ημερίδα για τη σήψη πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο GALAXY HOTEL και η συμμετοχή ήταν δωρεάν. Η προσέλευση κρίθηκε ικανοποιητική και η συζήτηση σχετικά με το φαινόμενο της σήψης, απέδειξε ότι πρόκειται για μια βαθιά παθολογική κατάσταση που συχνά οδηγεί ακόμη και στο θάνατο.

Εκείνο που ανέπτυξαν οι ομιλητές ήταν τα νεότερα στοιχεία για τη νόσο ενώ φάνηκε ότι βασικός στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Την ημερίδα στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου παρακολούθησαν αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές, ενώ την παρακολούθησε επίσης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας αλλά και γιατροί από την Ξάνθη.

Επόμενη εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας θα είναι το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, που θα πραγματοποιηθεί 20 – 22 Σεπτεμβρίου στο LUCY HOTEL, σε συνδιοργάνωση του τοπικού συλλόγου με την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, με την Καρδιολογική Κλινική και οι Παθολογικές Κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας.

Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί στη Θάσο διημερίδα πρωτοβάθμιας φροντίδας αφιερωμένη στο Δημήτρη Έλληνα.

Διαβάστε επίσης