Πως να βρίσκετε πάντα τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

 Πως να βρίσκετε πάντα τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Όλοι οι οδηγοί αναζητάμε τη φθηνότερη – και καλύτερη – ασφάλεια αυτοκινήτου για να ασφαλίσουμε τις περιουσίες μας με τον καλύτερο δυνατό αλλά και οικονομικό τρόπο!

Πως όμως μπορούμε να βρίσκουμε πάντα τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου; Πως θα εξοικονομήσουμε χρήματα, χωρίς να κάνουμε περικοπές στην ποιότητα των υπηρεσιών ή στις καλύψεις;

Υποχρεωτικές καλύψεις που πρέπει να έχετε

Όσο και να θέλετε να διαμορφώσετε το συμβόλαιό σας με όσες καλύψεις εσείς θέλετε, υπάρχουν κάποιες που είναι υποχρεωτικές από το νόμο και υπάρχουν σε κάθε συμβόλαιο αστικής ευθύνης ασφάλισης οχημάτων.

Οι υποχρεωτικές καλύψεις είναι η αστική ευθύνη έναντι τρίτων για ζημίες καθώς και σωματικές βλάβες. Στην ουσία αυτή η κάλυψη αποζημιώνει τους άλλους οδηγούς, αν προκαλέσετε κάποιο ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα.

Αυτές οι καλύψεις αποτελούν τη βάση κάθε συμβολαίου ασφάλισης και δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Προαιρετικές καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε σε κάθε συμβόλαιο

Όλες οι ασφαλιστικές προσφέρουν τη δυνατότητα να προσθέσετε υπηρεσίες και καλύψεις που καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες ώστε να διαμορφώσετε το συμβόλαιο, ακριβώς στα μέτρα σας! Οι, προαιρετικές, καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε, είναι:

Ασφάλεια κλοπής: Η συγκεκριμένη κάλυψη σας αποζημιώνει σε περίπτωση κλοπής του οχήματός σας.

Μικτή ασφάλεια: Η μικτή ασφάλεια σας καλύπτει για ζημιές που θα γίνουν στο όχημα ακόμα και με δική σας υπαιτιότητα. Ιδιαίτερα αναγκαία κάλυψη, σε νέους οδηγούς ή καινούργια οχήματα.

Οδική βοήθεια: Η οδική βοήθεια χρησιμοποιείται από εκατομμύρια οχήματα κάθε χρόνο. Σίγουρα θα βρεθείτε σε μια δύσκολη στιγμή όπου θα χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου ειδικού ώστε να πάρει μπρος το όχημά σας ή να μεταφερθεί στο κοντινότερο συνεργείο!

Νομική προστασία: Η νομική προστασία στην ουσία είναι η παροχή δικηγόρου και δικηγορικών συμβουλών, σε περίπτωση αντιπαράθεσης με την ασφαλιστική του άλλου οχήματος που έχετε εμπλακεί σε ατύχημα.

Φυσικά φαινόμενα: Η κάλυψη για φυσικά φαινόμενα σας αποζημιώνει σε περίπτωση που το όχημά σας καταστραφεί ή φέρει μεγάλες ζημιές από φυσικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, δυνατούς ανέμους, σεισμούς, κ.α.

Προστασία από ανασφάλιστο όχημα: Αυτή η κάλυψη σας προστατεύει αν εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Η δική σας ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει και έπειτα θα κυνηγήσει δικαστικά το ποσό από το άλλο όχημα που ήταν ανασφάλιστο. Συνήθως αυτή η κάλυψη προσφέρεται δωρεάν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, όμως αν δεν την έχετε στο συμβόλαιο, καλό θα ήταν να την προσθέσετε.

Ενημερωθείτε για τις εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούστε

Υπάρχουν κάποιες σημαντικές εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούστε και να μειώσετε ακόμα περισσότερα τα ασφάλιστρά σας! Αυτές οι εκπτώσεις είναι:

Έκπτωση καλού οδηγού: Αν δεν έχετε κάποιο ατύχημα τα τελευταία χρόνια, τότε η ασφαλιστική σας μπορεί να σας ανταμείψει με χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Έκπτωση διάρκειας ασφάλισης: Όλες οι μεγάλες διάρκειες ασφάλισης, όπως τα εξάμηνα και τα ετήσια συμβόλαια, προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων έναντι των μηνιαίων ή τρίμηνων πακέτων ασφάλισης.

Πολλαπλά αυτοκίνητα: Αν έχετε παραπάνω από ένα αυτοκίνητο και τα ασφαλίζετε στην ίδια ασφαλιστική, τότε πολύ πιθανόν να σας ανταμείψει με μια παραπάνω έκπτωση!

Συνδυασμός υπηρεσιών: Αν έχετε στην ίδια ασφαλιστική πέρα από ασφάλεια αυτοκινήτου και ασφάλεια σπιτιού ή υγείας ή σκάφους, τότε θα δικαιούστε κάποια μεγαλύτερη έκπτωση!

Καλύτερα ασφάλιστρα λόγω τοποθεσίας: Τα ασφάλιστρα στην επαρχία είναι σημαντικά χαμηλότερα έναντι των ασφαλίστρων στα αστικά κέντρα όπως την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Έκπτωση λόγω ηλικίας: Συνήθως η ηλικιακή ομάδα 30-45 λαμβάνει τις καλύτερες τιμές ασφάλισης, καθώς θεωρείται η πιο ασφαλής ομάδα οδηγών!

Πως να βρίσκετε πάντα φθηνή ασφάλεια

Η online ασφάλιση οχημάτων είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου. Μπορείτε να κάνετε σύγκριση τιμών σε δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες – εσείς εισάγετε τα δεδομένα σας και τι ζητάτε και άμεσα οι πλατφόρμες επιστρέφουν τα αποτελέσματα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ανακαλύψτε την online ασφάλεια αυτοκινήτου από εδώ, εισάγετε τα βασικά στοιχεία σας και δείτε μέσα σε 2 λεπτά τις τιμές από δεκάδες ασφαλιστικές για την ασφάλεια αυτοκινήτου σας.

Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την ασφάλισή σας και να λάβετε το ασφαλιστήριο στο e-mail σας.

Εσείς ακόμα συνεχίζεται να πληρώνετε ακριβά την ασφάλισή σας;

Διαβάστε επίσης