• 26 Απριλίου 2024,

Πως τα φέρνει η ζωή…

 Πως τα φέρνει η ζωή…

mde

 

Ανατρέχοντας στο αρχείο της Πρωινής ανακαλύψαμε ένα μικρό μονοστηλάκι από την σελίδα της «Κοινωνικής ζωής» του φύλλου της 10ης Οκτωβρίου 1970. Πριν από πενήντα χρόνια δηλαδή. Το μονοστηλάκι αυτό που είχε τίτλο «ΕΥΧΑΙ», ανέφερε:

«Τον φίλτατόν μου Αλέξιον Στ. Μουτσοκάπαν, που κατόπιν επιτυχών εξετάσεων, κατετάγη επαξίως εις τους πτυχιούχους Χημικούς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου συγχαίρω ολόψυχα και εκ βαθέων του εύχομαι ωραίαν σταδιοδρομίαν.

ΚΩΣΤΑΣ Χ. ΛΑΛΕΝΗΣ

Φοιτητής Ιατρικής»

Ο Κώστας Λαλένης, γιος του αείμνηστου γυμνασιάρχου Χαράλαμπου Λαλένη, εύχεται λοιπόν στον συμμαθητή του και αδελφικό του φίλο Αλέξη Μουτσοκάπα «καλή σταδιοδρομία» που πήρε το πτυχίο του καθώς εκείνος είναι ακόμη φοιτητής μια και η ιατρική σχολή είχε έξι έτη σπουδών, ένα έτος επιπλέον δηλαδή από τις άλλες σχολές.

Η ζωή χώρισε στη συνέχεια τους δύο αυτούς Καβαλιώτες αδελφικούς φίλους καθώς ο Κώστας Λαλένης εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου διέπρεψε ως γιατρός ασχολούμενος μάλιστα  και με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Περιστερίου ενώ ο Αλέξης Μουτσοκάπας αφού επέστρεψε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά αρκετά χρόνια στην Καβάλα, στη συνέχεια αναχώρησε οικογενειακώς για τον Καναδά όπου και εγκαταστάθηκε μονίμως.

Και ενώ η ζωή τούς είχε φέρει τόσο κοντά στα εφηβικά και νεανικά τους χρόνια, το ίδιο κοντά τους έφερε τελικά και ο θάνατος αφού και οι δύο αυτοί Καβαλιώτες απεβίωσαν το 2020 μέσα σε ένα διάστημα λίγων μόλις μηνών.

Μια συγκινητική ιστορία που έγραψε η ζωή και την έφερε στην επικαιρότητα ένα μονοστηλάκι από την Πρωινή του 1970.

Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης