Dark Mode Light Mode

Πώς θα πηγαίνουν οι μαθητές της Α’ τάξης στα νέα τους σχολεία;

Φωτογραφία αρχείου

Σε εκκρεμότητα για λίγο ακόμη το θέμα της κατάργησης της Α’ τάξης σε δύο δημοτικά σχολεία της Καβάλας, σε αυτό της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής και στο σχολείο της συνοικίας του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαμαρτυρίες των γονέων που επηρεάζονται έφθασαν ως το Υπουργείο Παιδείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το Υπουργείο ζήτησε να ενημερωθεί από την τοπική υπηρεσία. Αυτό είναι σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα ανακύπτει κι ένα ακόμη πρόβλημα. Η μετάβαση των παιδιών από την περιοχή που κατοικούν στα νέα σχολεία όπου θα φοιτούν. Η υπηρεσία φέρεται να μην εγκρίνει τη δωρεάν μεταφορά τους με Ταξί αφού όπως εκτιμά η απόσταση είναι μικρή.

Εμμέσως πλην σαφώς προτείνει… περπάτημα! Μόνο που η απόσταση και δεν είναι μικρή και οι μαθητές της Α’ Τάξης δεν έχουν τη δυνατότητα να την κάνουν καθημερινά και μόνοι τους.

Δεν είναι ευχάριστο γεγονός το ότι γονείς και τοπική υπηρεσία δεν έχουν καμία μεταξύ τους επικοινωνία. Αυτή διακόπηκε όταν προ λίγων ημερών γονείς βρέθηκαν στο γραφείο της Διευθύντριας αλλά η συζήτηση πέραν του ότι δεν κατέληξε πουθενά, έγινε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ήταν περισσότερο καυγάς παρά οτιδήποτε άλλο. Με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν και ισχύουν, άλλη τέτοια συνάντηση φαίνεται αδύνατη. Αν και θα ήταν χρήσιμη.

Προηγούμενο άρθρο

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφασίζει για την πραγματοποίηση ή όχι της έκθεσης

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025