Πρέπει να ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή (φωτογραφίες)

 Πρέπει να ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή (φωτογραφίες)

Η διοίκηση του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας επέλεξε να κάνει την εκδήλωση της περασμένης Κυριακής όχι στο χώρο του αλλά στο κέντρο της Καβάλας.

Στην καφετέρια Σοκολά στο Εμπορικό Κέντρο. Ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η προσέλευση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη. Η απόφαση μάλλον δεν δικαιώθηκε. Οι εκδηλώσεις του ΦΟΚ έχουν το ίδιο κοινό πάντα, είτε γίνονται στο δάσος (στο Εντευκτήριο του στον Άγιο Σίλα), είτε γίνονται εντός της πόλης. Ένα κοινό που ελάχιστα ανανεώνεται. Σταθερό και πάντα ευαίσθητο σε θέματα περιβάλλοντος.

Την Κυριακή θίχθηκε το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Επίκαιρο, σχετικό με τους σκοπούς του ομίλου. Ομιλητής και άριστα προετοιμασμένος ο κ. Δημήτρης Μαρμάνης, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Τον άκουσαν μέλη και φίλοι του Ομίλου. Κανείς επίσημος, κανείς υποψήφιος. Οι εκλογές πέρασαν κι έτσι οι εκδηλώσεις όλων των συλλόγων επανήλθαν στα γνωστά δεδομένα. Ως την επόμενη προεκλογική περίοδο. Της ομιλίας του κ. Μαρμάνη επακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Το συμπέρασμα το αναμενόμενο. Πρέπει να ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή. Δεν είναι σενάριο ή κάτι μακρινό. Είναι γεγονός. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα γεγονότα της Θεσσαλίας. Στις πλημμύρες και τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους. Σύντομη ομιλία στην αρχή της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος κ. Μπάμπης Χαϊνάς.


Ο ΦΟΚ σχεδιάζει ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου (την ερχόμενη Κυριακή) στο γεωλογικό πάρκο Νυμφόπετρας, μνημείο της φύσης με περίεργους σχηματισμούς από ανθρακικό ασβέστιο κοντά στη λίμνη Βόλβη, επίσκεψη στον Μακεδονικό τάφο ΙΙΙ του 4ου αιώνα διακοσμημένο από τοιχογραφίες με έντονα χρώματα και στο αξιόλογο Μουσείο Βαλκανικών πολέμων στη Γέφυρα. Η τιμή συμμετοχής είναι 18 ευρώ το άτομο.

Διαβάστε επίσης