«Πρέπει να λειτουργήσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας»

 «Πρέπει να λειτουργήσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας»

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Κώστας Μπαντίκος μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο της Πρωινής για μία σειρά θεμάτων που τον αφορούν, έχουν σχέση με την υπηρεσία του  και την εκπαίδευση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων ενώ λειτουργούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Ο κ. Μπαντίκος δήλωσε ότι κατ’ αρχήν όλα έχουν καλώς με την επαναλειτουργία των σχολείων και όσα έγιναν σε αυτά την προηγούμενη εβδομάδα.

Τόνισε ότι η υπηρεσία έχει πάντα την αγωνία της να μη γίνουν τα πράγματα – όπως χαρακτηριστικά είπε-  όπως είναι σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε αναστολή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την περασμένη Παρασκευή το πρωί ήταν έξι τμήματα σχολείων. 4 στην Ξάνθη και δύο στον Έβρο. «Σε γενικές γραμμές είμαστε καλά» είπε ο κ. Μπαντίκος.

Συμπλήρωσε λέγοντας τα εξής: «Η επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων έγινε χωρίς προβλήματα και στους πέντε νομούς. Μόνο κάποια θέματα μετακινήσεων ανέκυψαν στη Θάσο και στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Γίνονται προσπάθειες. Υπεύθυνη για το θέμα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας».

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του κ. Μπαντίκου για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει ο ίδιος προκειμένου να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Καβάλας.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη περιέγραψε γρήγορα το τι έχει προηγηθεί. Ορίστηκαν –θύμισε- τα υπηρεσιακά συμβούλια με αποφάσεις του και για τους αιρετούς. Όπως τόνισε γνωρίζει ότι οι αιρετοί θα παραιτηθούν. Δεν λάβαμε προς το παρόν όλες τις παραιτήσεις τόνισε.

Για τις από εδώ και πέρα κινήσεις του ο κ. Μπαντίκος είπε: «Τα υπηρεσιακά συμβούλια πρέπει να λειτουργήσουν. Αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αφού υπάρχουν θέματα που πρέπει να αποφασιστούν μέσα από τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων».

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν rapid tests σε καθηγητές μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Λιμένα Θάσου.

Οι μαθητές που δέχθηκαν να κάνουν το τεστ ήταν λίγοι, αντίθετα έκαναν το τεστ οι περισσότεροι καθηγητές και των δύο σχολείων. Όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Διαβάστε επίσης