Πρέπει να βρεθεί λύση για την οδό Γεωργίου Κίτσου

 Πρέπει να βρεθεί λύση για την οδό Γεωργίου Κίτσου

Γράψαμε και χθες στην Πρωινή για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην οδό Γεωργίου Κίτσου, στη συνοικία της Χωράφας.

Αφορμή ήταν περιστατικό μποτιλιαρίσματος διάρκειας 30 περίπου λεπτών το μεσημέρι της Πέμπτης. Με αυτόν τον τρόπο ξανάγινε επίκαιρο ένα συνοικιακό κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο κάποτε πρέπει να λυθεί. Ή τουλάχιστον να δρομολογηθούν οι πρώτες ενέργειες για κάτι τέτοιο.

Αποδεικνύεται ότι την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα του κυκλοφοριακού προβλήματος στην οδό, υπήρχε όντως αυξημένη κίνηση προς το παρακείμενο Λύκειο. Ο δρόμος της Γ. Κίτσου εκτός του ότι είναι στενός, είναι ο μοναδικός τρόπος να φθάσει κάποιος σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης. Η αυξημένη κίνηση οφείλονταν στο ότι οι γονείς πήγαιναν στο σχολείο για να πάρουν τους βαθμούς των παιδιών τους. Κινήθηκαν όλοι μαζί, την ίδια ώρα και με τον ίδιο τρόπο. Με το αυτοκίνητο τους.

Κοντά σε αυτήν την κίνηση υπήρχε ένα αστικό λεωφορείο και ένα φορτηγό. «Βαρύ» φορτίο για την χρήσιμη αλλά μικρή στο πλάτος οδό. Τα αυτοκίνητα έκαναν μεγάλη ουρά. Οι οδηγοί μάλωναν μεταξύ τους αλλά μετά από μισή ώρα συνεννοήθηκαν και στον δρόμο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Ίδια προβλήματα υπάρχουν κυρίως το πρωί, όταν βρέχει. Πάλι οι γονείς μεταφέρουν με τα επιβατικά αυτοκίνητα τους τα παιδιά στο σχολείο. Μια από τα ίδια. Στριμωξίδι και μπλοκάρισμα.

Ο πρόεδρος του Eurotaxi Μαργαρίτης Κατσίδης μίλησε για το πρόβλημα. Το συγκεκριμένο της Πέμπτης και το γενικότερο. Είπε μεταξύ άλλων: «Ο δρόμος είναι γνωστό ότι είναι αδιέξοδο. Την Πέμπτη το μεσημέρι υπήρχε κίνηση, αστικό λεωφορείο και φορτηγό. Το σωστό είναι να μην επιτρέπεται το παρκάρισμα στο συγκεκριμένο δρόμο. Αλλά αυτό στην Ελλάδα δεν γίνεται. Το σωστό είναι ο δρόμος να μην καταλήγει σε αδιέξοδο. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Κάθε φορά λοιπόν που ανακύπτει ζήτημα, αυτό λύνεται με τη συνεννόηση μεταξύ των οδηγών. Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα δύσκολα σημεία στην Καβάλα».

Η περιγραφή της κατάστασης από έναν έμπειρο και επαγγελματία οδηγό όπως είναι ο κ. Κατσίδης είναι ακριβής και ρεαλιστική. Παρόλα αυτά πρέπει να βρεθεί λύση. Πρόκειται για ένα δύσκολο ζήτημα το οποίο παρόλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μάλλον ο Δήμος Καβάλας πρέπει να λάβει την πρωτοβουλία.  (φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης