• 5 Μαΐου 2024,

Πριν 30 χρόνια οι σύλλογοι είχαν έσοδα κι αγόραζαν γραφεία για τις ανάγκες τους

 Πριν 30 χρόνια οι σύλλογοι είχαν έσοδα κι αγόραζαν γραφεία για τις ανάγκες τους

Αυτή τη φορά η εκδήλωση της Θρακικής Εστίας Καβάλας πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της που βρίσκονται σε πολυκατοικία του κέντρο της πόλης. Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό. Συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια από τότε που ο σύλλογος αγόρασε τα γραφεία του τα οποία συνεχίζει να διαχειρίζεται ακόμη και σήμερα. Πρόκειται για χώρο 120 τετραγωνικών μέτρων, που εκείνη την εποχή ήταν αρκετός ώστε να φιλοξενεί ακόμη και τις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Εκείνη ήταν μια διαφορετική εποχή για τους τοπικούς συλλόγους αφού είχαν έσοδα και μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν κατάλληλα. Έκτοτε πέρασαν τριάντα χρόνια. Η Θρακική Εστία θυμήθηκε εκείνη την απόφαση για την αγορά και τίμησε τρεις ανθρώπους που τότε εμπλέκονταν στα διοικητικά του συλλόγου και παραμένουν εν ζωή.

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Χατζάκη, τη Δόμνα Κάλφα και την Τάνια Ιωαννίδου. Παραλαμβάνοντας τις τιμητικές πλακέτες θυμήθηκαν ιστορίες από εκείνη την εποχή την οποία σύγκριναν με τη σημερινή που είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο δύσκολη. Ο Αναστάσιος Χατζάκης θυμήθηκε ότι τα χρήματα προκειμένου το 1988 να αγοραστούν τα ιδιόκτητα γραφεία της Θρακικής Εστίας προήλθαν από εκδρομές που αυτός πραγματοποίησε εντός κι εκτός Ελλάδας. Η Θρακική Εστία, είπε χαρακτηριστικά, ήταν γι’ αυτές τις εκδρομές και το τουριστικό γραφείο και ο ξεναγός. Έτσι, εξήγησε, περίσσεψαν τα χρήματα για την αγορά των γραφείων, ενώ ένα υπόλοιπο του ποσού που απέμεινε είχε χρησιμοποιηθεί για αγορά στολών.

Ο χώρος ήταν γεμάτος με κόσμος και πολλοί οι επίσημοι που παραβρέθηκαν. Οι βουλευτές Τ. Εμμανουηλίδης και Γ. Παπαφιλίππου, οι πρώην βουλευτές Δ. Παπουτσής και Γ. Πασχαλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, ο Χρήστος Γάκης, όπως και οι κ.κ. Μουριάδης, Σιμιτσής, Γραμμένος, Τζατζάρης. Εκτός από το Νίκο Τσουμπάκη μίλησε και ο Κώστας Παπακοσμά. Στην ομιλία του ο Νίκος Τσουμπάκης αναφέρθηκε στην ιστορία της Θρακικής Εστίας και στο ξεκίνημά του. Ο Κώστας Παπακοσμάς αναφέρθηκε στην περίοδο του 1988, όταν ελήφθη η απόφαση αγοράς των γραφείων.

Βραβεύθηκαν δύο νηπιαγωγοί με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια η Θρακική Εστία πραγματοποιώντας μια φορά εβδομαδιαίως συναντήσεις με παιδιά, στα οποία οι νηπιαγωγοί διηγούνται παραμύθια προερχόμενα από τη Θράκη.

 

******

Διαβάστε επίσης