• 2 Μαΐου 2024,

Προ των πυλών η περαιτέρω επιδείνωση των φαινομένων στον Ν. Καβάλας

 Προ των πυλών η περαιτέρω επιδείνωση των φαινομένων στον Ν. Καβάλας

Φωτογραφία αρχείου

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις επιλεκτικές βροχές και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σήμερα μέχρι τις απογευματινές ώρες μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Από τις βραδινές ώρες θα αρχίζουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά τμήματα του νομού που προοδευτικά θα γενικευθούν στο σύνολο του νομού.

Μέσα στην νύχτα και μέχρι νωρίς του πρωί του Σαββάτου θα εκδηλώνονται βροχές στο σύνολο του νομού οι οποίες κατά κανόνα θα έχουν μέτρια ένταση σε περιοχές κοντά στην θάλασσα και ασθενή και πιο τοπικό χαρακτήρα στα ηπειρωτικά βορειότερα τμήματα.

Πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές εξάρσεις εντοπίζονται στην Θάσο και δευτερευόντως στα παράκτια (κατά βάση κοντά στον Στρυμωνικό). Στην συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με προοδευτικό περιορισμό των φαινομένων ανατολικότερα και μέχρι αργά το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει σε όλες περιοχές του νομού.

Η πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τα φαινόμενα θα δώσει χιονοπτώσεις στις κορυφές του Παγγαίου. Η θερμοκρασία το επόμενο διάστημα θα σταθεροποιηθεί σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές ενώ κατά περιόδους θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές (σύντομης διάρκειας κατά κανόνα), θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση στο www.meteokav.gr.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα 

Διαβάστε επίσης