• 8 Μαΐου 2024,

Προ των Πυλών ο 4ος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Τάσου Μελετιάδη

 Προ των Πυλών ο 4ος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Τάσου Μελετιάδη

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε πριν λίγη ώρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα τον 4ο αγώνα δρόμου στη μνήμη του Τάσου Μελετιάδη που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στίβου που γέννησε ο νομός μας.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή που μας έρχεται. Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής στις 10. Αρχικά για τα 1000 μέτρα που αφορούν αθλητές Δημοτικών Σχολείων ενώ στις 11  στον ίδιο χώρο θα δοθεί η εκκίνηση για τα 10.000 μέτρα όπου ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία του Χαλκερού.   Εγγραφές και το πρωί της Κυριακής από τις 8.30 στο χώρο της εκκίνησης.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν η Μαρία Κλωνάρη( πρόεδρος νεολαίας αθλητισμού και παιδείας)   και ο πρόεδρος του ΟΚΑΦ και μέλος του Δ. Σ του ΣΕΓΑΣ  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τάσος Ιωαννίδης.

Η Μαρία Κλωνάρη τόνισε μεταξύ των άλλων: « Ο Τάσος Μελετιάδης που γεννήθηκε το 1965 στο Χαλκερό ήταν ένας μεγάλος, θαυμάσιος αθλητής. Εκτός από μεγάλες επιδόσεις είχε και σπουδαίο ήθος. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον χαρούμε πάρα πολύ.  Μας ανέβασε πάντως πολύ  ψηλά στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.  Πριν από 4 χρόνια ήταν μια ιδέα να τιμήσουμε  τον Τάσο Μελετιάδη από τη Ρούλα Μαυρομάτη και την Δέσποινα Αντωνιάδου που τώρα είναι γυμνάστριες και προπονήτριες. Ο Φίλιππος Καβάλας το έχει καθιερώσει, το έχει κάνει θεσμό. Δυστυχώς το 1997 έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Εκεί σταμάτησε η πορεία του αλλά δεν σταματήσαμε να τον σκεφτόμαστε και να τον αγαπάμε. Τιμάμε τον ίδιο αλλά και την οικογένεια του. Επίσης τιμάμε και τον προπονητή του τον κ. Χαδόλια που ήταν εξαιρετικός στη δουλειά του. Ευχαριστούμε τη Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο που πάντα αγκαλιάζει αυτές τις εκδηλώσεις».

Ο Τάσος Ιωαννίδης είπε: « Είναι ο τέταρτος αγώνας δρόμου που διοργανώνουμε στη μνήμη αυτού του μεγάλου αθλητή.   Ο Τάσος Μελετιάδης υπήρχε συναθλητής μου εκείνη την εποχή  αν και ήμασταν σε διαφορετικούς συλλόγους.   Ηταν ένα παιδί που ξεχώριζε για το ήθος του. Πολύ σπουδαίος αθλητής, Βαλκανιονίκης στο Μάριμπορ στην τότε Γιουγκοσλαβία.  Το γήπεδο του Χαλκερού ονομάστηκε «Τάσος Μελετιάδης» στη μνήμη του.

Κάθε χρόνο το έχουμε κάνει θεσμό  εδώ και 4 χρόνια. Θα λάβουν μέρος αθλητές απ` όλη τη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ακόμη από τη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ σημαντικό για όλους να αγκαλιάσουμε το θεσμό. Μας τιμά όλους που θα λάβουν μέρος πολλοί αθλητές. Ευχαριστώ τους εθελοντές, την κ. Κλωνάρη  και τη Δήμαρχο Καβάλας αλλά και τον Αντιδήμαρχο κ. Φιλόσογλου».

 

Διαβάστε επίσης