Προ των πυλών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α` στο «Ανθή Καραγιάννη».

 Προ των πυλών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α` στο «Ανθή Καραγιάννη».

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε χθες το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με αφορμή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α`(Βορείου Ελλάδας).

Η Καβάλα δείχνει έτοιμη να υποδεχθεί μια σπουδαία διοργάνωση, που ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής. Αναλυτικά είπαν οι παρευρισκόμενοι.

*ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ (Δήμαρχος Καβάλας): « Σαν Δήμος Καβάλας για μας, ήταν μια μεγάλη πρόκληση, να αναλάβουμε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση.

Έπρεπε να το κάνουμε, για να αποδείξουμε ότι ο Δήμος Καβάλας, δε νοιάζεται μόνο για το ποδόσφαιρο. Νοιάζεται για το αθλητικό κομμάτι του. Νοιάζεται να ξαναγίνει το «Ανθή Καραγιάννη» ένα στολίδι, όχι μόνο ποδοσφαίρου, αλλά ένα εξαιρετικό γήπεδο για τα αθλητικά σωματεία, που κάνουν αθλητισμό. Ηταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουμε το ενδιαφέρον μας αλλά και να ρίξουμε χρήματα στο «Ανθή Καραγιάννη».  Οι περισσότερες εγκαταστάσεις εκεί, είχαν εικόνα εγκατάλειψης.    Για πρώτη φορά το «Ανθή Καραγιάννη» απέκτησε άδεια. Εγκαταστήσαμε σύστημα πυρασφάλειας, αγοράσαμε πέρσι και φέτος εξοπλισμό αγώνων.

Μετά από 12 χρόνια αποκαταστήσαμε τα σοβαρά προβλήματα στο ταρτάν και φτιάξαμε μια ολοκαίνουρια διαγράμμιση. Φτιάξαμε στην ουσία μια νέα αίθουσα εκγύμνασης με σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη, για να την παραχωρήσουμε στους αθλητές μας.

Το Σάββατο θα δείτε ένα καινούριο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη, ο Δήμος μας έχει 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία. Δε μπορούμε να βρούμε δωμάτια, σε όλη την περιοχή. Η αποκατάσταση του χόρτου, θα ξεκινήσει μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, γιατί τώρα το χρειαζόμαστε. Θα φροντίσουμε το χλοοτάπητα, όταν τελειώσουν οι αγώνες.

*ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ(ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ): «  Ευχαριστώ τη κ. Δήμαρχο, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλο αυτό το διάστημα.

Ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Είχαμε μια ταλαιπωρία με τον ταρτάν λόγω καιρού, με τις σποραδικές βροχές.

Το αντίστοιχο πρωτάθλημα του νότου με την Αθήνα μέσα, έχει λιγότερες συμμετοχές απ` ότι έχει το δικό μας.  Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κ. Κατερίνα Δράκου που βοηθάει πολύ με τις γνώσεις της και την εμπειρία της. Ακόμη έναν  άνθρωπο που δεν έχει καμία υποχρέωση να βοηθήσει αλλά είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γήπεδο και λέγεται Κώστας Λιούμπας. Επίσης ευχαριστώ δημόσια το Δημήτρη Τσαβολάκη. Καλούμαι όλο τον κόσμο να έρθει. Είναι μια γιορτή, του αθλητισμού. Θα τιμηθεί και ο κ. Σεβαστής για την προσφορά του, στον αθλητισμό, το Σάββατο, με την τελετή έναρξης στις 19.30. Πολλοί από τους επισκέπτες, έχουν κάνει κρατήσεις για πενθήμερο και εξαήμερο στην πόλη μας»

*ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΡΑΚΟΥ(Πρόεδρος ΟΚΑΚ και μέλος της  οργανωτικής επιτροπής): « Ήταν ένας διακαής μου πόθος να γίνει ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καβάλα.

Έζησα το 1979 σαν αθλήτρια το πανελλήνιο παίδων- κορασίδων και το 2000 με την πανελλήνια νίκη της Αλεξάνδρας Δήμογλου, μέσα στην πόλη μας, σαν προπονήτρια.

Η Καβάλα έπρεπε να έχει μια ευκαιρία, τις δόθηκε, την αρπάξαμε και ας προσπαθήσουμε όλοι μας να την εκμεταλλευτούμε, προς όφελος του Καβαλιώτικου αθλητισμού και των παιδιών μας.   Ηταν πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα  που κάθισαν και με άκουσαν κάποιοι άνθρωποι, κατακαλόκαιρο πριν δυο χρόνια.  Το παλέψαμε για να έρθει ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, στην Καβάλα.   Το στάδιο φτιάχτηκε για  κλασσικό αθλητισμό.  Εγκαταστάσεις σαν το «Ανθή Καραγιάννη» δε βρίσκεις σχεδόν πουθενά. Έχω γυρίσει πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο.  Τρέξαμε και προσπαθήσαμε πάρα πολύ με τον κ. Φιλόσογλου. Η Καβάλα είναι έτοιμη να κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα.  Ανοίγουν οι δρόμοι των μεγάλων διοργανώσεων. Θα φέρουμε τον κόσμο στην Καβάλα, θα φέρουμε πρωταθλήματα στην Καβάλα και σπουδαίους αθλητές. Μας αξίζει αυτό. Η Καβάλα είναι μητέρα του αθλητισμού. Θέλω να υπάρχει κόσμος για να χειροκροτήσει τα παιδιά της Καβάλας, να γεμίσουν οι κερκίδες, να δείξουμε ότι η Καβάλα αγαπάει τον κλασσικό αθλητισμό».

*ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΊΔΗΣ(Εκπρόσωπος του  ΑΟΚ): «  Θέλαμε και προσπαθήσαμε να γίνει το Πανελλήνιο. Καταφέραμε σ` ένα σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα σωματεία της Καβάλας, να μιλάμε και να συνεννοούμαστε μεταξύ μας.  Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχει μια ομαδική προβολή ο στίβος της Καβάλας.

Ευχαριστώ τη κ. Δήμαρχο που αγκάλιασε τις προθέσεις μας από την πρώτη στιγμή και μας βοήθησε. Καλώ όλο τον κόσμο της πόλης να φέρει τα παιδιά του.  Ο Στίβος είναι η αρχή, είναι η μάνα  και πρέπει να το στηρίξουμε. Αν δεν περάσουν τα παιδιά από το στίβο, είναι μισοί αθλητές».

*ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΊΔΗΣ(Πρόεδρος ΟΚΑΦ): « Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για την πόλη της Καβάλας, που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Καβάλας, στάθηκε στο πλευρό μας, όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον κ. Φιλόσογλου και το κεντρικό ΣΕΓΑΣ. Θα γίνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα. Καλώ με τη σειρά μου, όλους του Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες, αυτό το διήμερο να αφήσουν τις θάλασσες και να έρθουν στο στάδιο προκειμένου να δουν ένα μεγάλο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το στάδιο έγινε ένα στολίδι. Έχουν αγοραστεί πολλά καινούρια πράγματα.  Πρώτη φορά βλέπω, να γίνονται τέτοια έργα στο στάδιο, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

*ΣΑΒΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ(Πρόεδρος  οργανωτικής επιτροπής  ): « Ευχαριστώ τη κ. Τσανάκα, τον κ. Φιλόσογλου και το προσωπικό του Δήμου για τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει, για τη σωστή διεξαγωγή των αγώνων. Η Καβάλα για πολλά χρόνια βρισκόταν σ` ένα λήθαργο. Ο λόγος που ξύπνησε, είναι ότι βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι και έδωσαν την εκκίνηση  για έναν μεγάλο αγώνα.

Ειλικρινά πρώτη φορά συναντάω, τέτοιους ανθρώπους που δείχνουν τέτοιο ενδιαφέρον για την Καβάλα.

Γινόταν σπασμωδικές ενέργειες ακόμη και με τα «Δαβιτζόγλεια».   Μετά το Βαλκανικό ανδρών- γυναικών… τελειώσανε όλα. Αυτοί οι αγώνες είναι η αρχή. Πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι η αρχή για να αναλάβει η Καβάλας, μεγάλες διοργανώσεις. Ο Δήμος πρέπει να έχει τη βοήθεια όλων των φορέων. Τα οφέλη για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, είναι πάρα πολλά. Οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών, είναι από 800. Αν υπήρχαν περισσότερα διαθέσιμα ξενοδοχεία, θα είχαμε περισσότερες συμμετοχές. Οι σύλλογοι της Καβάλα, τα τελευταία χρόνια έχουν μια σημαντική αγωνιστική άνοδο.  Μπράβο στο Δήμο, για την άδεια του γηπέδου. Τα περισσότερα στην Ελλάδα, δεν έχουν άδεια. Αυτό το πρωτάθλημα το διεκδικούσαν πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Υπήρχαν προτάσεις από παντού. Υπερίσχυσε η Καβάλα γιατί είχα τη διαβεβαίωση από τη Δήμαρχο, ότι θα γίνουν όλα αυτά τα έργα»

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης