Προ των πυλών το «Απόστολος Παύλος», ερωτηματικό οι Μεσογειακοί

 Προ των πυλών το «Απόστολος Παύλος», ερωτηματικό οι Μεσογειακοί

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε για τους  διεθνείς κολυμβητικούς αγώνες «Απόστολος Παύλος» που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας από τις 17 έως τις 19 Ιανουαρίου.

Αρχικά αναφέρθηκε στους αγώνες ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου  κ. Απόστολος Μουμτσάκης:

«Από την Παρασκευή το απόγευμα και για τρεις μέρες η καρδιά της παγκόσμιας κολύμβησης θα χτυπάει στην πόλη μας. Ο Δήμος Καβάλας για μια ακόμη φορά συνδιοργανώνει μαζί με την ΚΟΕ και τους δυο συλλόγους της πόλης το ΝΟΚ Αργοναύτες και τον ΟΘΑΚ το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος». Αυτοί οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο κολυμβητικό καλεντάρι της ΚΟΕ. Περισσότερο και στο παγκόσμιο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Και μόνο αυτό το γεγονός συνιστά πολύ σημαντικούς αγώνες. Τα πήγαμε περίφημα τα δυο προηγούμενα χρόνια και ευχαριστούμε την ΚΟΕ που μας ανέθεσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους αγώνες.  Οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν τα όρια για την Ολυμπιάδα αλλά και για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΚΟΕ οι αθλητές θα είναι 500 στον αριθμό. Με τους συνοδούς τους θα παραμείνουν στην πόλη μας για 3 μέρες.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα των αθλητών και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Κάθε χρόνο αναβαθμιζόμαστε. Το «Απόστολος Παύλος» θα γίνει θεσμός για την πόλη μας. Εμείς σαν νέα δημοτική αρχή επιζητάμε την ανάληψη τέτοιων αγώνων για να καθιερώσουμε την πόλη μας στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη και να κάνουμε την Καβάλα αθλητικό προορισμό. Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τη στέγη του κολυμβητηρίου.

Το πρόβλημα είναι στη γραφειοκρατία όπως μας είπανε και οι προκαθήμενοι. Έχουμε βάλει χρήματα στο νέο προϋπολογισμό για να ξεκινήσουμε την ανακατασκευή της στέγης, πολύ σύντομα. Επίσης έχουμε πάρει απόφαση να τοποθετήσουμε αντλίες θέρμανσης για να μειώσουμε τα έξοδα σε καθημερινή βάση.

Συζητάμε για τους Μεσογειακούς αγώνες που είναι στο καλεντάρι να γίνουν στην Καβάλα. Η διοργάνωση «Απόστολος Παύλος» θα κοστίσει 80.000. Από αυτά τα χρήματα ο Δήμος Καβάλας θα καλύψει περίπου τις 20.000 ευρώ. Όσο συνέβαλε και πέρσι. Ιεραρχήσαμε κάποιες εκδηλώσεις και θα δώσουμε περισσότερο βάρος σε αυτές».

Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ Γιάννης Μοντεσάτος: «Πέρσι κατά γενική ομολογία της κολυμβητικής κοινότητας ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση που έγινε στον Ελληνικό χώρο. Με αφορμή αυτό η ΚΟΕ αποφάσισε να την εντάξει στις διαπιστευμένες διοργανώσεις. Είναι μια από τις 4 διοργανώσεις που οι αθλητές θα προσπαθήσουν να πιάσουν τα όρια για την Ολυμπιάδα.  Είναι ένα γιγάντιο έργο που γίνεται για το «Απόστολος Παύλος». Ευχαριστούμε τη νέα δημοτική αρχή αλλά και τις επιχειρήσεις της Καβάλας. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι τα δυο σωματεία που ζούνε, αναπνέουνε στην Καβάλα και καταθέτουν τη ψυχή τους για να πετύχει η διοργάνωση. Είναι προγραμματισμένοι οι Μεσογειακοί αγώνες στην Καβάλα.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρους του ΝΟΚΑ Πέτρος Χαϊνάς: «Θέλω να εκφράσω δυο μεγάλα παράπονα που έχουμε σαν σύλλογοι. Διοργανώνουμε τέτοιους αγώνες με πολύ κόπο και δυστυχώς παρατηρούμε κάθε φορά στην κερκίδα να βρίσκονται μονάχα παράγοντες και γονείς των αθλητών. Δεν έρχονται οι φίλαθλοι της Καβάλας. Επίσης δεν έχουμε και δεν είχαμε καμία βοήθεια από τους επιχειρηματίες παρά το γεγονός ότι μόνοι οι αθλητές στην πόλη μας, στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα εστίασης θα είναι πάνω από 500»

Τέλος αναφέρθηκε στους αγώνες ο πρόεδρος του ΟΘΑΚ κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: «Δεν θα μπορούσε να λείπει ο ΟΘΑΚ από μια τέτοια διοργάνωση. Οι δικοί μας αθλητές έχουνε μεγάλο όφελος αφού οι παραστάσεις είναι σπουδαίες με τεράστια ονόματα από τη παγκόσμια κολύμβηση. Είμαστε δίπλα στη διοργάνωση. Καλούμε όλους τους φιλάθλους της Καβάλας στο κλειστό κολυμβητήριο».

Διαβάστε επίσης