• 5 Μαΐου 2024,

Προεδρίνα αναλαμβάνει τα ηνία του Συλλόγου Εβριτών

 Προεδρίνα αναλαμβάνει τα ηνία του Συλλόγου Εβριτών

 

 

Κατόπιν την πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας στο Σύλλογο Εβριτών Καβάλας μια γυναίκα αναλαμβάνει τα προεδρικά ηνία και συγκεκριμένα η Κατερίνα Κάππα. Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της κ. Κάππα στο διοικητικό σχήμα του συλλόγου και η πρώτη φορά που κατέχει την προεδρική θέση. Κάποια από τα μέλη της προηγούμενης διοικήσεως όπως ο πρόεδρος και ο ταμίας αποχώρησαν ύστερα από μακροχρόνια θητεία, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα σε νέα πρόσωπα να εμπλακούν στα διοικητικά του συλλόγου.

Τα νέα μέλη θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής πριν καταπιαστούν με την κατάρτιση του προγράμματος των πολιτιστικών δράσεων. Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα χορού παιδιών – εφήβων – ενηλίκων ενώ παραδίδονται και μαθήματα ζωγραφικής εδώ και αρκετά χρόνια. Ο σύλλογος και οι δράσεις του στεγάζονται στο κτήριο του Πυθαγόρα όπου βρίσκεται η έδρα του, με καθημερινές ώρες λειτουργίας κυρίως το απόγευμα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν η γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Οι νεοεκλεγέντες είναι οι ακόλουθοι.

Πρόεδρος: Κάπα Αικατερίνη

Aντιπρόεδρος: Καφετζόπουλος Νικόλαος

Γενικός Γραμματέας: Παλούση Ευαγγελία

Αναπληρωτής Γραμματέα: Στανελούδη Σουλτάνα

Ταμίας: Βαρτζής Δήμος

Αναπληρωτής Ταμία: Μπεκιάρης Δημήτριος

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Θεοδωσίου Αναστασία

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος» ιδρύθηκε το 1983 με έδρα την Καβάλα και έχει στην δύναμη του διακόσια πενήντα (250) μέλη. Διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τη γενική συνέλευση κάθε διετία.

Σκοπός του συλλόγου είναι η διάσωση, ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών παραδόσεων του Ν. Έβρου και της Θράκης γενικότερα.

Διατηρεί σε μόνιμη βάση, χρόνια τώρα, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, και ζωγραφικής, για μικρούς και μεγάλους, τα οποία παρακολουθούν τριακόσια (300) περίπου άτομα. Για τις ανάγκες λειτουργίας όλων αυτών των τμημάτων και την στέγαση του Συλλόγου παραχωρείται από τον δήμο Καβάλας γραφείο και αίθουσες εκδηλώσεων στο κτήριο του παλιού Πυθαγόρα, που διαμορφώθηκε έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης επί της οδού 7ης Μεραρχίας με αριθμό 1.

Ο Σύλλογος οργανώνει κάθε χρόνο μια σειρά από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα, ενώ συμμετέχει ενεργά και σταθερά σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από άλλους φορείς στην Καβάλα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό με σημαντικές διακρίσεις. (Ουγγαρία, Ρουμανία, Σικελία, Ολλανδία, Γαλλία, και Τσεχία όπου και απέσπασε ανάμεσα σε 15 αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο το 1ο βραβείο σκηνικής παρουσίας-χορού-τραγουδιού).  

Διαβάστε επίσης