• 20 Απριλίου 2024,

Προέλαση για τις ομάδες του νομού Καβάλας, κέρδισαν Νέστος, Αετός, Κεραυνός Πέρνης

 Προέλαση για τις ομάδες του νομού Καβάλας, κέρδισαν Νέστος, Αετός, Κεραυνός Πέρνης

Δίκαιη νίκη ο Νέστος με 2-0 επί του Αλέξανδρου Κιλκίς

Γράφει ο Κυριάκος Καγιάς

Ο Νέστος σ` ένα πολύ καλό παιχνίδι πήρε δίκαια τους 3 βαθμούς της νίκης.   Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το παιχνίδι, μονόλογος των γηπεδούχων σε όλα το διάστημα που κινδύνεψαν σε μια δυο φάσεις αλλά εκτός από τα δ υο γκολ έχασαν και πολλές ευκαιρίες. Ο τερματοφύλακας του Αλέξανδρου Αθανασίου έπιασε τα άπιαστα.  Στο 1` ο Μπέλιτς πλάσαρε αλλά έσωσε ο Αθανασίου και στη συνέχεια το σουτ του Καθάριου κατέληξε άουτ. Στο 10` και 17` δυο κεφαλιές του Μκρτσιάν απείλησαν την αντίπαλη εστία.   Το ίδιο έγινε και στο 21`. Στο 27` εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπέλιτς αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Αθανασίου  . Στο 29` ανάποδο ψαλίδι Α. Μελισσόπουλου άουτ και στο 30` πλασέ του Μπέλιτς πάλι λέει όχι ο Αθανασίου. Στο 32` το 1-0 με κεφαλιά του Μκρτσιάν από σέντρα του Ορφανίδη(ντεμπούτο).   Στο 38` πλασέ του Μπέλιτς έσωσε ο Αθανασίου ενώ στο 53` ο Τσολακίδης μόνος του σουτάρει αλλά σώζει ο Νάσος Αθανασίου. Στο 58` ανατροπή Α. Μελισσόπουλου σφυρίζεται πέναλτι το εκτελεί ο ίδιος για το 2-0.  Στο 63` ευκαιρία με Γκουτσίδη ενώ στο 77` μόνος του ο Τσολακίδης καθυστέρησε  και τον πρόλαβε ο Αρετάς.  Στο 87` ο Τσαμπέγια με σουτ βρήκε σώματα αμυνομένων ενώ ήταν μόνος του. Στο 90+ σουτ του Καθάριου βρίσκει το δοκάρι και στο 90+ διαδοχικά σουτ του Τσαμπέγια σώζει ο Αθανασίου.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Νέστος: Αθανασίου,  Μαϊδανός, Αρετάς, Μκρτσιάν,  Χούσινετς, Ευθυμιάδης 83` Τσαμπέγια,  Καθάριος, Ορφανίδης 73` Παπαδόπουλος,  Α. Μελισσόπουλος, Ν. Μελισσόπουλος  65` Κουντού,  Μπέλιτς 55` Γκουτσίδης.

Αλέξανδρος:  Αθανασίου, Μπουλγουρίδης 88` Κερζούκα,  Σεργαρίδης 46` Βασιλειάδης, Τσαλταμπασίδης, Τερζής, Σ. Παπαδόπουλος, Τσολακίδης, Αηδονίδης,  Προβατίδης,  Καραγιάννης, Αγαθαγκελίδης

 

Ο Κεραυνός Πέρνης αισθάνεται άνετος με το 3-0 επί της Ασπίδας Ξάνθης

Η ομάδα του Γιάννη Μαλαματά ήταν ουσιαστική, είχε τον έλεγχο και έφτασε σε μια δίκαιη νίκη παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα από την Ασπίδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.    Στο 15` ο Χαριτίδης έκανε το 1-0 για τον Κεραυνό Πέρνης ενώ   οι γηπεδούχοι απείλησαν  στο 32′, όταν ο Κατσής βγήκε απέναντι από τον Ψάρρα όμως το σουτ του σταμάτησε στον γκολκίπερ του Κεραυνού. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η “απάντηση” στις χαμένες ευκαιρίες, όταν ο Λάσπατζης αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τρομερή φάση για την Ασπίδα στο 39′, με την κεφαλιά του Μερακλή να διώχνει πάνω στην γραμμή ο Λάσπατζης, ενω στην συνέχεια της φάσης ο Ψαρράς σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Κοντογιαννίδη. Στο 52 ο Ξανθιώτης χαφ Βασίλης Λαζαρίδης, στην πρώτη του εμφάνιση με τον Κεραυνό, κέρδισε το πέναλτι. Ο Χαριτίδης εκτέλεσε εύστοχα για το 0-2. Ο Χαλπέτης με σουτ στο 93 ο σκόρερ για το τρίτο γκολ του Κεραυνού Πέρνης.

Οι συνθέσεις.

Ασπίδα Ξάνθης (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαββόγλου, Κοντογιαννίδης, Νικολούδης, Μερακλής, Δογανίδης, Κυριαζίδης, Χατζήπαππας, Κατσής, παπαδόπουλος, Ζώτος.

Κεραυνός Πέρνης: Ψαράς, Μπαντάνης, Μπουλγούρας, Καλτσάς, Μαρκάκης, Λάσπατζης, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνας, Λαζαρίδης, Χαριτίδης, Τζιβανόπουλος.

 

 

 Μεγάλη νίκη για τον Αετό Οφρυνίου με 2-1 επί του Ορφέα Ξάνθης

Με πρωταγωνιστή τον Γ. Παυλίδη ο Αετός πέτυχε μεγάλη νίκη παρά τις ελλείψεις που είχε μέσα στην έδρα του Ορφέα Ξάνθης.  Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ο πρωταγωνιστής με τα δυο γκολ που πέτυχε ενώ ο Αετός εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή που είχε από το πρώτο ημίχρονο λόγω αποβολής του Μαυρόπουλου.

Ο  Αετός Ορφανού  με τον Μουδούρογλου  άνοιξε  το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ισοφάρισε ο Ορφέας πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο με τον Γιάννη Καραγκιόζη, ενώ σε διάστημα μόλις 6 λεπτών, ο Μαυρόπουλος δέχεται δύο κίτρινες κάρτες απ’ την Εβρίτη διαιτητή, Σιδηρόπουλο.

Στο 33`  δοκάρι για τον Αετό Ορφανού με τον Παυλίδη , Ο Αετός Ορφανού πήρε  και πάλι το προβάδισμα στο 65, με τον Παυλίδη να είναι και πάλι ο σκόρερ.

Στο 76`  Μεγάλη ευκαιρία για τον Αετό Ορφανού με τον Ρούφο να μπλοκάρει το πλασέ απ’ το ύψος του πέναλτι του Παυλίδη στο 75′.

Στα τελευταία λεπτά δεν παίχτηκε παιχνίδι με τον Σιδηρόπουλο να βγάζει σωρηδόν κάρτες και το ματς να διακόπτεται για 5 ολόκληρα λεπτά. Μέσα στους ποδοσφαιριστές που κιτρινίστηκαν απ’ τον Σιδηρόπουλο, ο σκόρερ του Ορφέα, Γιάννης Καραγκιόζης. Με 9 ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χίντ Ιμέρ, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Τορομανίδης, Πασχαλάκης, Καραγκιόζης Γ., Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού.

Αετός Ορφανού: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Κάμπατζης, Μήττας, Παυλίδης Ν., Καραγιαννίδης, Ελέζι, Μουδούρογλου, Παυλίδης Γ., Δουμάνης, Κωνσταντίνου.

 

 

Διαβάστε επίσης