Προετοιμάζουν δράσεις οι συνταξιούχοι

 Προετοιμάζουν δράσεις οι συνταξιούχοι

Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2017, πραγματοποίησε χθες το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων Συνταξιούχων Νομού Καβάλας.

Πρόεδροι Σωματείων Συνταξιούχων φιλοξενήθηκαν στα νέα ιδιόκτητα γραφεία των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ. Εκεί ήταν ο Πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Πέτρος Ταχματζίδης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου πολιτικών συνταξιούχων Έλλη Τσολακίδου, αλλά κι ο Πρόεδρος των συνταξιούχων της ΒΦΛ, Παναγιώτης Παναγιωτίδης.

Συζητήθηκαν οι επόμενες δραστηριότητες των συνταξιουχικών σωματείων, που στο δεύτερο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου θα αποκτήσουν το γνωστό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας. Είτε θα οργανωθεί σύσκεψη, είτε συλλαλητήριο, είτε διαμαρτυρία, σε χώρο όπου υφίσταται του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πιθανότερο το νοσοκομείο. Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει το παραμικρό, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά το 2ο 15νθήμερο του μήνα Φεβρουαρίου οι κινητοποιήσεις θα ξαναρχίσουν και θα ενταθούν. Αυτή την περίοδο οι συνταξιούχοι πληρώνονται τις συντάξεις τους και στο νομό Καβάλας. Ήδη διαπιστώθηκαν νέες περικοπές στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, που πληρώθηκαν την τελευταία και προτελευταία μέρα του Γενάρη, ενώ σήμερα πρόκειται να πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και του Δημοσίου.

 

Διαβάστε επίσης