• 19 Μαΐου 2024,

Προετοιμάζεται από τον Μπάμπη Ηλιάδη το πρόγραμμα εκδηλώσεων της φετινής Λευκής Νύχτας

 Προετοιμάζεται από τον Μπάμπη Ηλιάδη το πρόγραμμα εκδηλώσεων της φετινής Λευκής Νύχτας

Ο συμπολίτης Μπάμπης Ηλιάδης και η εταιρία του ανέλαβαν και φέτος να στηρίξουν την εκδήλωση της Λευκής Νύχτας, να ασχοληθούν με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Αν και φέτος το γεγονός αργεί, προετοιμάζεται ήδη. Τις σκέψεις και τις διαδικασίες μας τις αναφέρει πιο αναλυτικά.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως προετοιμάζεται η επόμενη Λευκή Νύχτα της Καβάλας και πότε είναι η οριστική ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί;

Απ: Φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου. Αλλάζουν λίγο τα δεδομένα μας. Η εκδήλωση θα γίνει τέλος Μάη κι αυτό λόγω του Πάσχα. Που φέτος είναι πιο αργά. Για την Καβάλα η Λευκή Νύχτα σημαίνει την έναρξη της καλοκαιρινής- τουριστικής περιόδου. Θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα και πάλι. Δεν θα είναι φέτος ταυτόχρονα με το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες». Αυτό θα γίνει νωρίτερα. Βρισκόμαστε πάντως σε μια άλλη συνεννόηση και συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας ώστε μαθητές και καθηγητές του να συμμετέχουν στη Λευκή Νύχτα. Θα έχουμε μια χορωδία από Θεσσαλονίκη η οποία προτάθηκε από μόνη της και θέλει να έρθει να συμμετάσχει. Η ραχοκοκαλιά του προγράμματος είναι η ίδια. Μουσικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, διάφορα events για να περάσουμε όλοι όμορφα.

Ερ: Η Λευκή Νύχτα είναι το σημαντικότερο γεγονός του χρόνου για την αγορά της Καβάλας. Όλα αυτά που μας είπατε, πρέπει να ανανεώνονται, να εμπλουτίζονται.

Απ: Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να ανανεώνουμε τα είδη των συναυλιών. Φυσικά κρατάμε κάποια είδη όπως τα ποντιακά, τα οποία έχουν ένα μεγάλο κοινό το οποίο είναι συσπειρωμένο. Βάζουμε κι άλλου είδους συναυλίες, άλλου είδους καλλιτέχνες. Προσπαθούμε να φέρουμε καινούργια αθλητικά δρώμενα. Η συνταγή είναι αυτή. Από εκεί και πέρα πάντα θα υπάρχουν συζητήσεις μέχρι να κατασταλάξει και να ωριμάσει μέσα μας η εκδήλωση να γίνεται και με μια δεύτερη μέρα. Δεύτερη συνεχόμενη. Μια δεύτερη μέρα με πάρτι το βράδυ, μια δεύτερη μια μέρα με νέες ιδέες. Π.χ. όλοι ντυμένοι στα λευκά και ελάτε να γιορτάσουμε κτλ. Αυτά είναι πάντα στο κάδρο των συζητήσεων. Δεν έχουν ωριμάσει ακόμη αυτές οι συζητήσεις, προκειμένου να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη.

Ερ: Το χωροταξικό το εξετάζετε πάντα. Να απλώσετε τα γεγονότα κάπου παραπάνω. Σ’ ένα δρόμο που δεν ήταν στο πρόγραμμα κτλ. Μήπως όπως είναι τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην πόλη, δεν μπορούν να γίνουν πολλές χωροταξικές αλλαγές;

Απ: Τα χωροταξικά δεδομένα και η πόλη, έχουν μια συγκεκριμένη μορφή. Πάμε με τις συμβουλές και την καθοδήγηση της Τροχαίας Καβάλας. Αυτό γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια στη Λευκή Νύχτα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από την περίοδο. Φέτος με την ημερομηνία που έχει οριστεί είναι ένα θέμα με το πόσα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν λόγω των εξετάσεων που θα είναι πιο κοντά. Οπότε πόσα stages μπορούν να δημιουργηθούν. Είναι σύνθεση, μια διοργάνωση πολυεπίπεδη, πρέπει να εξετάσει κάποιος διάφορα θέματα. Είναι και θέμα προϋπολογισμού.

Ερ: Παρακολουθείτε τις Λευκές Νύχτες στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Κάθε πρωτεύουσα Νομού κάνει Λευκή Νύχτα; Οι Λευκές Νύχτες γίνονται μόνο το Καλοκαίρι;

Απ: Ναι, οι περισσότερες γίνονται Καλοκαίρι. Μετά τις 15 Ιουνίου κάνουν οι περισσότεροι. Μέχρι και τέλη Αυγούστου. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεται Λευκή Νύχτα σε κάθε πόλη. Κάθε πόλη έχει τη δικιά της φιλοσοφία αλλά ο κορμός και η ραχοκοκαλιά, είναι περίπου η ίδια διαδικασία.

Ερ: Στο Νομό μας και στην Περιφέρεια μας έχουμε παρακολουθήσει και χειμωνιάτικες λευκές νύχτες.

Απ: Προσωπικά και εμείς σαν εταιρεία είχαμε κάνει πριν κάποια χρόνια Χειμωνιάτικη Λ. Νύχτα στη Χρυσούπολη. Είχε γίνει στις γιορτές των Χριστουγέννων. Γίνεται και αυτό, μπορεί να γίνει.

Ερ: Θα έχει εκπτώσεις φέτος στη Λευκή Νύχτα της Καβάλας;

Απ: Θεωρώ ότι θα έχει. Ο κ. Κελγιώργης πάντα είναι μπροστά σε αυτά τα θέματα. Καλύτερα όμως να ρωτήσετε τον ίδιο. Οι εκπτώσεις είναι θέμα του Εμπορικού Συλλόγου.

Ερ: Προετοιμάζεται οπότε η Λευκή Νύχτα σαν να είναι να γίνει αύριο…

Απ: Κανονικά προετοιμάζεται, εννοείται. Το να συζητήσεις με καλλιτέχνες και σχήματα, να τους βάλεις σε μια σειρά η οποία θα πρέπει να είναι συντονισμένη, ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, όλα αυτά θέλουν χρόνο. Πρέπει να τα προετοιμάσεις καιρό πριν τη μέρα της διοργάνωσης. Δε γίνεται την τελευταία εβδομάδα.

Ερ: Θα έχουμε κάποιο μεγάλο όνομα καλλιτέχνη, λαϊκού τραγουδιστή;

Απ: Όλα είναι υπό συζήτηση μέχρι και ένα μήνα πριν, όπου θα καταλήξουμε στο τελικό πρόγραμμα. Ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται, προσαρμοζόμαστε και εμείς.

Διαβάστε επίσης