Προειδοποίηση από τη Διεύθυνση Υγείας στη ΔΕΥΑΚ για τα νιτρικά στο νερό

 Προειδοποίηση από τη Διεύθυνση Υγείας στη ΔΕΥΑΚ για τα νιτρικά στο νερό

Στη διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ήταν χθες η Δήμαρχος μαζί με εκπροσώπους της ΔΕΥΑΚ. Άκουσαν αυστηρή προειδοποίηση από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο σχετικά με το γνωστό πρόβλημα των νιτρικών στο νερό της ύδρευσης σε χωριά όπως το Ζυγό, οι Φίλιπποι κ.α. Πρόκειται για μια γνωστή και παλιά υπόθεση που έχει σχέση με τα αυξημένα νιτρικά στο νερό της ύδρευσης συγκεκριμένων περιοχών. Κατά την υπηρεσία το πρόβλημα μεγαλώνει κι η ΔΕΥΑΚ πρέπει επειγόντως κάτι να κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε πλαίσιο δράσεων τόσο άμεσων όσο και μακροπρόθεσμων. Ο μεγάλος στόχος παραμένει ο γνωστός, να εξυπηρετηθούν όλες οι περιοχές των Φιλίππων με νερό από τις πηγές Κεφαλαρίου. Αυτό ωστόσο είναι κάτι δύσκολο αφού χρειάζεται πολλά χρήματα. Στο μεταξύ θα επιδιωχθεί μέσω νέων γεωτρήσεων να βρεθεί καθαρό νερό και να γίνει ανάμιξη του με το νερό που σήμερα χρησιμοποιείται. Μόνο έτσι θα προκύψει μείωση των νιτρικών.

Η διεύθυνση Υγείας ήταν άριστα ενημερωμένη για το πρόβλημα αφού σημείωσε στη ΔΕΥΑΚ και τη Δήμαρχο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό χωρίς νιτρικά που ήδη υπάρχει στο νέο Ζυγό και το Κρυονέρι. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Παπαδόπουλο θα παρακολουθείται στενά η εξέλιξη του προβλήματος όσο και η αντίδραση της ΔΕΥΑΚ.

Διαβάστε επίσης