• 30 Απριλίου 2024,

Πρώην εποχιακοί του δήμου στον εισαγγελέα

 Πρώην εποχιακοί του δήμου στον εισαγγελέα

Ραντεβού στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας είχαν χθες το πρωί πρώην εποχιακοί εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας. Επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα και τον ενημέρωσαν, ζητώντας ταυτόχρονα τη βοήθειά του, για ένα ειδικό θέμα που αντιμετωπίζουν την τρέχουσα περίοδο.

Για το διάστημα που υπήρξαν προσωρινοί εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας πληρώθηκαν χρήματα για το γάλα που δεν τους προμηθεύτηκε και για τον ιματισμό που δεν τους παραδόθηκε. Το ποσό είχε παρακράτηση και όπως εξηγήθηκε αυτή η παρακράτηση σχετιζόταν με φορολογικούς λόγους. Τώρα ωστόσο, που προσέρχονται στους λογιστές ώστε να καταθέσουν τη φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2018, έχουν αντίθετοι ενημέρωση. Οι λογιστές τους εξηγούν ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν μπορούσε να παρακρατηθεί.

Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, απευθύνθηκαν στο ταμείο του Δήμου Καβάλας και δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβη. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσουν βοήθεια επί της συγκεκριμένης μικρής οικονομικής διαφοράς, που πάντως αφορά σε αρκετούς πρώην εργαζομένους του δήμου, ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης